החורף סוף סוף הגיע, מה שאומר תזמון מושלם לאחד המאכלים הכי אהובים בעולם: צ'יפס רותח (בליווי רטבים מעולים כמובן). למרות שבשנה החולפת הפכו הצ'יפסריות (צ'יפסטאר ברחוב אבן גבירול בתל אביב או אמסטרדם פרייז בשכונת פלורנטין בתל אביב) לאחד הטרנדים החמים, כבר תקופה ארוכה שלא שמענו על מקום חדש על טהרת השילוב המופלא בין פרי האדמה לשמן רותח. עד עכשיו.
חובבי הצ'יפס ההולנדי ישמחו לשמוע שבימים האחרונים נפתח לפעילות מקום בשם פטאט (על אף השם הזהה, לא מדובר בגלגול חדש לפטאט שפעל בעבר לתל אביב). המקום החדש נפתח במיקום אסטרטגי ונהדר למאנצ'ים ליליים, ממש בסמוך לסניף המזנון של אייל שני ברחוב המלך ג'ורג' בתל אביב, ומציע צ'יפס הולנדי אותנטי מתפוחי אדמה מותאמים (מזן קיס) שמוגש, כמובן, בתוך קונוסי קרטון מעוצבים.
הצ'יפס עצמו אינו מהגרסה הדקיקה והפריכה אלא נוטה יותר לז'אנר העבה עם תפוחי אדמה בשרניים ועסיסיים, אליהם משדכים כאן לא פחות מ-14 סוגי רטבים, חלקם קלאסיים כמו קטשופ, קטשופ קארי הולנדי, חרדל ומיונז כמובן (הרטבים מגיעים מהולנד בייבוא של מעדניית ביאטריס ההולנדית והנהדרת שפועלת בקרבת המקום). כדי לשבור קצת את שגרת הקטשופ והמיונז תמצאו כאן גם רטבים מגניבים שעושים במקום כמו רוטב כמהין, רוטב שמנת אווז מעושן מצוין, רוטב קארי אננס מתוק חמצמץ, רוטב פפרוני ורוטב חלפיניו. ומעבר לכך יש גם תערובות יבשות של תבלינים לתיבול הצ'יפס כמו תערובת איטלקית; תערובת גריל; ותערובת מזרחית.
מרגע פתיחת הדלתות של המקום החדש שטפו ניחוחות הטיגון את הרחוב וכל עובר ושב עוצר ורוכש לעצמו קונוס צ'יפס (בקרוב תוגש כאן גם בירה להשלמת החוויה). בינתיים, בתקופת ההרצה, תעלה לכם כאן מנה קטנה (שהיא לא באמת קטנה) 8 שקלים, ו-12 שקלים תשלמו על קונוס גדול שיכול לסגור לכם פינה של ארוחה שלמה. שווה בהחלט. תקופת ההרצה מסתיימת בעוד שבוע, אז יעלו המחירים ל-12 שקלים למנה קטנה ו-18 למנה גדולה.
בפטאט החדשה אין כרגע מקומות ישיבה (למעט כמה ספסלים שתמצאו במקום), והיא מצטרפת לשלל מסעדות חדשות שנפתחו באזור כמו ראמה - פיצרייה ובר שכונתי עליו סיפרנו לכם לאחרונה (בקרוב צפויים להיפתח כאן עוד לא מעט מקומות נוספים ומגניבים). כרגע היא נמצאת בתקופת הרצה קצרה (מה שאומר שהמקום פתוח בשעות הערב בלבד), ומיד אחריה תיפתח בכל יום מהשעה 10:00 ועד 2:00 לפנות בוקר.
PATAT. המלך ג'ורג' 30, תל אביב. לא כשר