אחרי 20 שנים יציבות של פעילות במרכז רחוב בן יהודה בתל אביב - מסעדה שילה של השף שרון כהן העתיקה את מקומה למשכן חדש, בקומת הכניסה של מלון גימנסיה של רשת ישרוטל ברחוב מונטיפיורי בעיר. במקום החדש, שנפתח ממש היום, יש בר מרכזי המשמש כמטבח פתוח לדגים נאים, אקווריום ללובסטרים ועוד אחד לצדפות מכל העולם, חדר פרטי עם חצר המכונה סלון ותפריט עסקית ערב חדש ב-428 שקלים לזוג, שכולל פוקצ'ה ומטבלים, ראשונה אחת לבחירה, מנת ביניים אחת לבחירה ועיקרית זוגית.
את החלל החדש עיצב האדריכל אורי בן דרור ויש בו 150 מקומות ישיבה, וגם מטבח משוכלל שבו השף מתכנן להגשים את חלומותיו הקולינריים. או כמו שהוא עצמו מנסח את זה: "אני מרגיש כמו נהג מרוצים שעבר מרכב בנזין לחשמל עם הטכנולוגיה הכי חדשה".
חדר היין של שילה מציע אוסף של 200 לייבלים של יין מקומי ומיובא ושמפניות, אבל אל דאגה - יש בו גם את יין הבית שמתומחר במחיר סביר של 100 שקלים לבקבוק. עוד יש בשילה החדשה בר דיז'סטיף עם 14 מקומות ישיבה ובו אוסף של משקאות דיז'סטיף וקוניאק נדירים מכל העולם. כאן צפויות להיערך ארוחות מיוחדות עם Pairing בשירות אישי. החדר הפרטי של המסעדה הוא סלון אירוח ורסטילי, עם חצר פרטית צמודה, עמדת די.ג'יי ומקרן והוא מיועד ל-30 סועדים.
השף בפועל שעובד לצד כהן במיקום החדש הוא גל באקבה, ובתפריט יש מנות פתיחים חדשות המתומחרות ב-66 שקלים: קסטה טונה וקוויאר, קרוסטדר ממולא בשרימפס וטאקו דג. עוד מנות חדשות הן למשל שקדי עגל עם לפתות צעירות בציר עוף חום ופינגר ליים (108 שקלים); וונגולה פירות ים עם ירקות שורש וחמאה (148 שקלים); לובסטר שלם בג'וספר, עם פסטה עגבניות ומולים (525 שקלים); וחצי לובסטר עם ריזוטו מולים, סלמי מעושן ועגבניות (280 שקלים). בתפריט עדיין תמצאו את הקלאסיקות טרטר דג ים עטוף באבוקדו (98 שקלים) וקרפצ'יו ספרדי (98 שקלים), וגם שירותי הוולה עברו למיקום החדש.
עבור מי שמחפש יציאה לדרינק ונשנוש בחוויית בר סקסי יציעו בשילה החדשה מנות ביניים חדשות, ובשורה התחתונה - כהן מבטיח שבמיקום החדש המסעדה תציע לנו מטבח עילי אך נדיב, עם אווירת בילוי משוחררת ותפריט ים תיכוני שמשלב השפעות אסייתיות וטכניקות צרפתיות קלאסיות.
ועכשיו קבלו משהו שבאמת שווה לחכות לו: במהלך חודש פברואר שילה תפתח לראשונה את דלתותיה גם לארוחות בוקר א לה קארט, בכל ימות השבוע בשעות 7:00-11:00. בהמשך ייפתחו גם קפה וסאלומרייה בחזית המסעדה.
שילה. מונטיפיורי 9, תל אביב. 03-5221224. לא כשר