העיר מודיעין מתפתחת בשנים האחרונות בקצב מסחרר, אבל מבחינה קולינרית מעט מאוד מקומות מעניינים נפתחו בה. כעת, החליטה קבוצת טלביה הירושלמית, שכוללת מסעדות כמו טלביה, פרינג', בורגר רום ועוד, להתרחב גם למודיעין ולפתוח בה בר קוקטיילים עם מטבח שף, בשם האליבי רום.
"לקח לנו שבעה שמונה חודשים להקים את המקום", מספר ניר לוי, השף של הקבוצה ואחד הבעלים, "יש בו 20 מקומות בלבד וכרגע אנחנו מוזמנים קדימה ל-3 שבועות".
מה גורר כזאת התלהבות?
"זה בר הקוקטיילים הרציני הראשון במודיעין, זה לא משהו שיש כמותו בעיר. במודיעין יש התחדשות עירונית אדירה והיא גדלה בקצב שיא אבל אין בה מסעדות כמעט בכלל ויש ביקוש אדיר והמון קהל".
המנות באליבי רום מתחלפות כל יום, והתפריט מצומצם אבל מעורר תיאבון עם קלאסיקות כמו פרעצל עם חמאת מייפל ופקאן וחמאת ברנדי וקינמון; בליני עם גרבלקס וקרם פרש; סלט אנדיב עם ויניגרט וגבינת גורגונזולה; ויטלו טונאטו עם ביצה עלומה; מולים מרינייר; קלמארי מהים התיכון עם ירקות קונפי; קרם חציל שרוף, יוגורט כבשים, פרפום צ'ילי ועלי חזרת; שרימפס פופקורן בפונזו דבש עם כוסברה, בוטנים וצ'ילי; המבורגר מפורק עם ביצת עין ופלחי תפוחי אדמה; טרטר מוסר ים בכבישה קלה עם גספאצ'יו, קרם פרש וקרקר כוסמין; וסינטה בחמאת קוניאק עם מח עצם ופירה. טווח המחירים נע בין 23 ל-92 שקלים למנה.
בין הקוקטיילים במקום תמצאו אופציות כמו קווליטי פלז'ר עם ג'ין, ורמוט ורוד, פטל וקצפת הל; ביטר טרוט עם רום מיושן, שקדים, ביטרס ומרציפן; וקוקטייל וודקה עם עגבניות, אויסטר סוס, חזרת ושום שחור.
"אנשים נגנבים מהאוכל הזה והמקום עשה הד רציני", מסביר לוי, "זה המקום הראשון שאנחנו פותחים במודיעין, עשינו טבילת אש כקבוצה פה. יש לנו כבר 10 מקומות בירושלים אבל רצינו לראות איך מרגיש לנו הקהל במודיעין. וואלה, אנשים עפים. מתלהבים מאוד מהדגים הטריים בתפריט שאנחנו עושים איתם קרודו, סשימי וטרטר, ובעיקר עפים על זה שלא צריך לנסוע לתל אביב או לירושלים".
זה אומר שתפתחו בעיר מסעדות נוספות?
"אנחנו עסוקים עם מה שקורה במקום החדש, אבל אם זה ימשיך ככה ללא ספק נפתח עוד מקומות במודיעין".
שמעתם על מקום חדש או שיש לכם המלצות מעניינות בתחום האוכל ספרו לריטה באינסטגרם
אליבי רום. דם המכבים 36, מודיעין. המקום פתוח מדי יום מהשעה חמש אחרי הצהריים. 08-9174598