על כרמל, מזללת הרחוב החדשה בשוק הסואן ביותר בתל אביב, כבר סיפרנו לכם כחלק מהמקומות שאנחנו הכי מצפים להם השנה. והופ, לא חלפו כמה נשימות אל תוך 2018 וכבר המקום נפתח להרצה והפיתות שלו סוחפות אליו המוני חובבים וסקרנים במהירות הבזק.
על הדוכן הצנוע אך המקצועי הזה אחראים האחים אייל ושי קיצ'ס, הבעלים והשפים של מסעדת דה באן האסייתית שפועלת בהצלחה בשוק הכרמל מזה שש שנים. אחרי כיבוש היעד האסייתי הם החליטו להתפנות לגזרה קולינרית נוספת שהם אוהבים במיוחד - בשרים ועופות ישראליים מצפון הארץ, שנצלים על גריל פחמים איכותי ומוגשים בפיתה לצד בירה ישראלית או גזוז.
בשלב זה התפריט מצומצם וכולל כ-6 מנות, אך בהמשך הוא עומד להתרחב. בין אפשרויות הזלילה במקום: פיתה עם קבב אדנה - קבב טורקי (30 שקלים); מחאמר פרגיות עם סומק וזעתר (30 שקלים); מעורב חלקי פנים של טלה (32 שקלים); פיתה במילוי שפונדרה שבילתה לילה שלם בתנור (42 שקלים); פיתה עם נקניקיית מרגז (32 שקלים); ופיתה עם מעורב צמחוני על בסיס כרובית (20 שקלים).
המחירים של הפיתות ידידותיים במיוחד, וכך גם מחירי השתייה: סודה של הכרמל (ובהמשך גזוז על בסיס פירות טריים) תעלה לכם פה 7 שקלים, ובירה ישראלית מהחבית שמיוצרת במיוחד עבור המקום מתומחרת ב-12 שקלים לשליש. כרגע פועל המקום במתכונת של הרצה, כך שייתכן שהמחירים ישתנו מעט בהמשך. בנוסף, המקום עתיד לפעול עד שעות הערב אך בימים אלה הוא פעיל עד השעות 4-5 אחרי הצהריים בלבד, או עד שכל הפיתות נגמרות.
אז מה הכי טעים?
כבר כשהגענו לכרמל, הדוכן הקטן היה עמוס מאוד בסועדים. המצב רק הלך והחמיר ככל שהזמן התקדם לעבר שעת השיא של הצהריים (המיקום של הדוכן, ממש בכניסה לשוק, לא מסייע לעומס - אז קחו את זה בחשבון כשאתם באים). הזמנו שתי פיתות - אחת במילוי של קבב, שהיא ממנות הדגל פה, ואחת במילוי של שפונדרה, עליה קיבלנו המלצה חמה. אחרי המתנה סימבולית (הפיתות פה לוקחות קצת זמן כי הבשר עולה על האש עם ההזמנה וכל מנה מקבלת את תשומת הלב שמגיעה לה), קיבלנו את המנות וניגשנו למלאכה.
הפיתה החביבה יותר מבין השתיים הייתה פיתת הקבב, עם קבב שנצלה היטב על הגריל ונכנס לשחייה עם שפע טחינה, עמבה, בצל בסומאק, פלפל חריף ומעט כבוש שנתן יופי של החרפה בלי לשרוף את החך ועשבי תיבול רעננים. הפיתות כאן נשמרות חמות ועסיסיות עד להגשה, כך שהן מהוות כיס חביב מאוד, ובשילוב עם הסלטים - שאמנם נשמעים מבהילים אך למעשה הם מעודנים מאוד בטעמם - נוצרת יופי של מנה. לא מהז'אנר הצעקני מדי, אלא מאלה שכיף לאכול ואפשר לחזור אל החוויה שוב ושוב בלי שיימאס.
פיתת השפונדרה כבר הייתה מנה למתקדמים. הבשר עצמו היה עשוי היטב, אך הנה לכם אזהרה - אם אתם לא מחובבי השומן הימנעו מהפיתה הזאת, כי היא מסוכנת. מי שלא מפחד משומן ימצא כאן פיתה שכל ביס ממנה מספק חוויה אחרת לגמרי, עם טעמי בשר צלוי עמוקים ומהנים במיוחד. ואם אתם מרגישים אמיצים אפילו יותר, תנו צ'אנס לפיתת חלקי הפנים שנאמר לנו שהיא נהדרת במיוחד.
כרמל מצטרף לגל התעוררות מרשים שחווה לאחרונה שוק הכרמל, שבמסגרתו עוד ועוד אוכל של חבר'ה צעירים ומוכשרים מוצא את מקומו בין הדוכנים בשוק. כך שאם פיתה היא לא מה שבא לכם לזלול בין הקניות, תנו צ'אנס למקומות חדשים ומגניבים אחרים באזור, כמו דוכן הלחמעג'ון של ג'ונאם, המסעדה היפנית הביתית אוקאסן או בית הקפה והבירה שונרא. מה שבטוח, יהיה טעים וכיף.
כרמל. הלל הזקן 18, שוק הכרמל, תל אביב. ראשון-חמישי 11:00-23:00, שישי עד 16:00