עברו שש שנים מאז פתחה זהר גבאי את בית הקפה-מסעדה שלה, המדרחוב, בכפר סבא, והעירה את העיר המנומנמת בדרך כלל, עם מקום צבעוני ומקורי ששבר את השליטה של רשתות בתי הקפה בעיר באותם ימים. לאחרונה פתחה גבאי מקום חדש עם מטרה חדשה: להעיר את חיי הלילה באזור. אחרי כמה שבועות של פעילות מוצלחת, הגיעה גם אלינו השמועה על הבר הקולינרי והמסקרן, ששוכן במיקום הכי לא צפוי שאפשר לחשוב עליו: הכניסה לקניון ערים בעיר.

"גרתי בתל אביב 8 שנים והמטרה שלי הייתה להביא משהו אחר לאזור השרון", מספרת גבאי על הבר החדש שנקרא היישה. "מה ששלט כאן עד עכשיו היו רשתות מזון, ועם כל הכבוד, זה לא ממש מדבר אליי. נכון שבהתחלה הסתכלו על מדרחוב כמשהו מאוד משונה בנוף העיר, אבל תוך שנה כולם כבר דיברו על בית הקפה שלנו. היום המדרחוב הוא כבר קהילה שלמה שהיא הרבה מעבר למקום שיש בו אוכל טוב, וגם ההיישה הופך לאט לאט למקום כזה".

גם בפייסבוק שלנו מפריחים את השממה

על המקום אחראית גבאי יחד עם בת הזוג שלה יעל סער, רותם עסיסי וקול קולטון. "הרעיון להיישה התחיל מהרצון להפריח את שממת חיי הלילה של בכפר סבא והוד השרון", היא מסבירה, "בשתי הערים אין מקומות בילוי מעניינים במיוחד, הכול אותו הדבר, ורצינו לפתוח מקום פחות מיינסטרימי ממה שניתן היה למצוא באזור עד היום. מקום אחר, שימשוך אליו קהל בוגר יותר שמבין עניין ובא ליהנות מאוכל וקוקטיילים מעולים. הקהל שמגיע אלינו מאוד מעריך את הבשורה החדשה שהבאנו". 

היישה כפר סבא קוקטייל (צילום: אור גליקמן,  יחסי ציבור )
קוקטיילים מסקרנים ואוכל צבעוני|צילום: אור גליקמן, יחסי ציבור



על התפריט של היישה אחראית גבאי עצמה, והיא מציעה במקום ארוחות ערב וצהריים (עסקיות הצהריים בימי חול בלבד). בין מנות המפתח תוכלו למצוא קרם חציל עם לבנה, זרעי עגבנייה וסילאן; פיצה כמהין עם מיקס פטריות מלך היער, שמפיניון ופורטובלו עם פרמזן; סטייק טונה אדומה על ערימת בטטות מדורה; המבורגר בלחמניית באן מאודה; ומיקס פירות ים של קלמארי על יוגורט עזים ושרימפס על קרם סלק ומולים. טווח מחירי המנות נע בין 35-70 שקלים למנה (כשרובן נעות סביב ה-50 שקלים למנה בגודל בינוני), ובין 60-70 שקלים לארוחת צהריים שכוללת מנה ראשונה כמו דים סאם צמחוני, ארטישוק צלוי על טחינה ורודה או מולים ביין לבן ושמנת, ועיקרית לבחירה.

עוד באוכל טוב:

ברשימת הקוקטיילים של היישה תמצאו קוקטייל על בסיס רום לבן, ליקר שקדים וקוקוס עם לימון ואננס (44 שקלים); קוקטייל לודי דודי עם סאוטרן קומפורט, לימונים, ליצ'י וג'ינג'ר ביר (42 שקלים); קוקטייל קפטן מורגן, מיץ רימונים, אננס ואפרסק (42 שקלים); וקוקטייל ובו קמפרי, ליקר פסיפלורה, לימון ותפוזים סחוטים (38 שקלים). בנוסף לאוכל ושתייה, בהיישה מתקיימות הופעות מוסיקה של להקות בלקניות וים תיכוניות, ותקליטנים מגיעים להתארח מדי פעם. 

היישה כפר סבא פירות ים (צילום: אור גליקמן,  יחסי ציבור )
פירות ים על הבר. צהריים וערב|צילום: אור גליקמן, יחסי ציבור



היישה. דוד אלעזר 8, כפר סבא. 09-7444178.  ראשון עד שבת, 20:00 עד אחרון הלקוחות (וגם ראשון עד חמישי, 13:00-16:00, לתפריט העסקיות). לא כשר

>> לכל חדשות האוכל