האהבה הישראלית (והעולמית) לפיצות היא דבר שלא ניתן להטיל בו ספק. יש היום ברחבי הארץ כל כך הרבה סוגים של פיצות שונות ונהדרות, עד שקשה לעקוב. ועדיין, לא שמענו מעולם על ארוחת פיצות שף שכל כולה מוקדשת לפיצות: מנות ראשונות על בסיס פיצה, מנות עיקריות - פיצה, ולקינוח כמובן, פיצה.

את ארוחת הפיצה בינג' הזאת מציעים אחת לחודש במסעדת רוברטה וינצ'י בפרדס חנה, אליה חבר לאחרונה השף עידו פיינר (לשעבר מסעדת גריג). מדובר בשילוב מוצלח של מנות שף מקוריות, שמוגשות כולן על בסיס בצק פיצה (שגם הוא משתנה בצורה ובצורת ההכנה, לפי הפיצה הספציפית שפיינר מכין באותו הרגע).

רוברטה וינצ'י פיצה  (צילום: אורלי אלקלעי, יחסי ציבור)
ויש גם פיצות רגילות. אבל לא בארוחת הפיצות המופרעת|צילום: אורלי אלקלעי, יחסי ציבור



בכל ארוחת פיצה כזאת (ששווה להזמין חודשים מראש ומחירה 180 שקלים לסועד או 280 שקלים אם אתם מעוניינים גם בהתאמת יינות לכל פיצה), מוצעים בין 7-8 סוגים שונים של פיצה שמשתנים בהתאם לחומרי הגלם שבשיאם בעונה. ברבים מהם לא פגשנו בארץ מעולם. כך למשל, טעמנו כאן פיצה נפוליטנית דקיקה ועליה רוטב בשמל ותבשיל חובזה שלוקטה במיוחד למסעדה; פיצת אוסבוקו עם עגל מפורק ופודינג יין אדום; או בצק פיצה שמכניסים לטאבון כשעליו קרח, וכשהוא יוצא מוסיפים עליו תוספות קרות כמו גרבלקס שעושים במסעדה, עלי חרדל טריים וקרם פרש – כך שנוצרת פיצה נהדרת ומיוחדת עם בצק גמיש ובשרני בהרבה בזכות הקרח שנמס (ולאחר מכן המים שנותרו ממנו על הבצק מופרשים הצידה, אל דאגה). פיצות הקינוח, כוללות אפשרויות כמו פיצה מקורמלת עם מסקרפונה מעושנת וריבת הדרים.

בקיצור, אנחנו נתקלנו בארוחת הפיצות כאן בכמה אופציות מקוריות במיוחד למאכל שחשבנו שאנחנו כבר יודעים עליו הכל. ובשורה התחתונה, אם אתם תופסים מעצמכם חובבי פיצה, אתם צריכים לשריין לכם מקום באחת מארוחות הפיצה הקרובות, רק תשאירו מקום להרבה מאוד בצק.

רוברטה וינצ'י. אחוזה 43, פרדס חנה. 04-6037377