בחודשים הקרובים המוני ישראלים (אולי אפילו אתם) מתכננים טיסה לחופשה זוגית, משפחתית או עם חברים. כל חופשה מתחילה בשדה התעופה, לא פעם זה לוקח כמה שעות טובות, ואם לוקחים בחשבון שעד הרגע האחרון ארזתם והתארגנתם וקמתם באמצע הלילה - אתם כנראה תהיו שם רעבים. אז מה אוכלים?
התמחור השערורייתי של אוכל ושתייה בנתב"ג הוא כבר בעיה מוכרת שדובר בה רבות, אך מה לגבי המחירים של האוכל במטוס עצמו, במקרה שאתם לוקחים את אחת מהטיסות של חברות הלואו קוסט הרבות שפועלות כיום בישראל? החלטנו לברר אחת ולתמיד איפה יותר יקר - בשדה התעופה או על הטיסה עצמה, והתוצאות הפתיעו אותנו.
את הבדיקה שלנו ערכנו מול חברות התעופה איזי ג'ט, פגסוס ו-WIZZ AIR. בכל חברה בדקנו את מחירי הקפה, הכריכים, המים מינרליים והקרואסונים, והשווינו למחירים של אותם מוצרים בדיוק ברחבת המזון המהיר בטרמינל 3 בנתב"ג. התוצאות היו חד משמעיות - המחירים בטיסות זולים לעתים בחמישים אחוז ואפילו יותר מאלו שבנמל התעופה עצמו.
כך למשל, חברת פגסוס תמכור לכם בקבוק מים מינרלים ב-8 שקלים לעומת 11 שקלים בנתב"ג, וכריך ב-12 שקלים לעומת 31 שקלים בשדה. בחברת איזי ג'ט ימכרו לכם קרואסון בכ-10 שקלים (8 שקלים בטיסות של WIZZ), לעומת 16 שקלים בנתב"ג. אז בפעם הבאה שאתם נתקפים רעב בשדה התעופה ומתלבטים מה לאכול - קחו את הנתונים האלה בחשבון.