בדרך כלל אנחנו מרימים גבה כשזה נוגע למסעדות שנמצאות בתוך קניונים, אבל הפעם יש לנו תחושה שנפקוד את מתחם אושילנד בכפר סבא ממש בקרוב. לאחרונה נפתחה שם להרצה מסעדה מסקרנת במיוחד תחת השם המחייב המקדש, שמאחוריה שף לירן בלו המוכשר - שאותו אנחנו זוכרים מימיו כמוביל של מסעדת אמיליה ברחובות ולפני כן מעבודתו תחת השף ניר צוק במסעדת קורדליה היפואית ז"ל.
במקדש ישתמש בלו בטכניקות בישול מתקדמות הכוללות בישול בוואקום, לצד טכניקות קלאסיות של טיפול בבשרים כמו עישון בשבבי עץ בעלי ניחוחות שונים כמו דובדבן או עץ מחביות ברנדי. כמו כן יהיו כאן לא מעט גימיקים לחובבי הבשר - כמו אבן לוהטת שתוגש לשולחן ועליה ניתן יהיה לצרוב אישית את נתחי הבשר.
הרעיון מאחורי המקום החדש הוא להתגבש לכדי מסעדת בשר בסגנון ניו אורלינס, עם עיצוב שמכניס לאווירה הקרניבורית ומוזיקת בלוז שמלווה את הכל. במקום 50 מקומות ישיבה, ועוד חדר פרטי שיכול להכיל כ-15 סועדים נוספים - כך שמי שמדמיין דוכן בשרים בקניון אושילנד, זה בהחלט לא הסיפור. מדובר במסעדה מושקעת מאוד.
בגזרת האוכל תמצאו במקדש מנות בשר מורכבות עם שילובי טעמים מעניינים במיוחד. בין המנות הראשונות תוכלו לבחור קרפצ'יו לשון בקר מעושנת בעצי דובדבן עם גלידת חרדל, קורנישונים, ספרות של בלסמי ופלפל מדגסקר; ברזאולה מסינטה כבושה בניחוח של אניס וקינמון על אבטיח בוואקום, בלסמי ענבים וסלט מיקרו עלים בניחוח תה פירות יער; פרוסות צוואר כבש ורוטב חרדל וצ'ימיצ'ורי סלק וכנפי עוף מעושנות חריפות מוקפצות בגרמולטה של הדרים (כ-50 שקלים למנה).
בעיקריות מתרכזים כאן בנתחים רציניים יותר, שמוגשים לצד תוספות מסקרנות. כך למשל תמצאו פה פילה בקר עטוף בראב קפה; סטייק פרגית מעושנת שלוש שעות וצרובה עם העור; פרוסות שייטל מעושן קלות; אסאדו מעושן בבישול ארוך ברוטב ברביקיו תפוחים ביתי ועוף שלם ללא עצמות ברוטב ברנדי מעושן (כ-110 שקלים למנה). בין התוספות: בטטה אפויה במלח או תפוח אדמה מעושן עם קטשופ סלק וצ'ימיצ'ורי סלרי.
המקדש. עתיר ידע 4, מתחם אושילנד. א.ת כפר סבא. 09-7488824. ראשון-שבת 12:00-22:30. לא כשר