כבר שנים שישראלים נושאים עיניהם בקנאה לעבר תרבות הפוד טראקס הענפה בארה"ב ואירופה: ממשאיות אוכל שנוסעות מרחוב לרחוב בערים מרכזיות וניתן להשיג בהן אוכל טוב ולא יקר ועד לכאלה שמגיעות לפסטיבלים גדולים ומגישות מנות מקוריות לצד קלאסיקות. ליאור בנאדי - מסעדן מוכר (איטלקיה בתחנה ואקס הרובע השישי בתל אביב) הוא מראשי המאבק לקידום תרבות הפוד טראקס בישראל, וכעת הוא מאותת על התקדמות מסוימת בתחום.
בפסטיבל בבת ים יתארחו משאית אוכל שתגיש פיצות; אוטובוס של חברת דן שהוסב למשאית אוכל שתגיש פיתה עם תבשיל עגל ופיתה עם שניצל; משאית שתגיש המבורגרים ונקניקיות של מרינדו; משאית של קפה, שייקים ופינוקים נוספים שמגיעה מעמק חפר; ומשאית לממכר בירות ושתייה חריפה.
עוד באוכל טוב:
- תביאו לחם: סלט קישואים ביוגורטחינה
- מתנות קטנות: גלידוניות ריסז קאפס
- חשוב לדעת: 8 טיפים לזיהוי עוף לא טרי
אמנם לא היצע מסחרר, אך בהחלט התחלה נעימה שעשויה לבשר על עתיד מבטיח. "אני מקווה שעם הזמן עוד ועוד יזמים יכנסו לתחום הזה של משאיות אוכל ונתחיל להסתובב יחד בארץ", אומר בנאדי. "אני מקווה שברגע שנתחיל, אנשים גם יבינו שיש למשאיות אוכל היתכנות כלכלית והתחום יוכל להתפתח סוף סוף. באירופה וארה"ב מדובר בענף משגשג מאוד של משאיות אוכל שנעות בין פסטיבלים וגם משאיות אוכל שמוכרות בערים. הרעיון הזה מאפשר למכור אוכל במחירים זולים יותר, כי העלויות עצמן בהפעלת משאית אוכל נמוכות יותר מאשר במסעדה. אם התחום יתפתח כאן כולם ירוויחו מזה, היזמים והקהל".
בארץ, כידוע, הכל יותר מסובך, אך בעוד בתל אביב, למשל, נתקל בנאדי בשלל סיבוכים בירוקרטיים, במספר עיריות, כמו הרצליה ובת ים למשל, כבר הבינו שמשאיות אוכל יכולות להיות כיוון קולינרי טוב מאוד ובעל פוטנציאל עצום ופנו לבנאדי לקידום יוזמות שמערבות אותן.
כדי לנסות ולקדם את הנושא גם בבירת הקולינריה תל אביב, בנאדי נמצא בימים אלה בהליך משפטי אל מול העירייה. בינתיים, בחודש נובמבר הקרוב הוא כבר צפוי לקחת חלק בפסטיבל משאיות אוכל ראשוני, שייערך במתחם שוק האוכל של נמל תל אביב, שם יוצבו שלל משאיות אוכל מסקרנות שאמנם לא ייסעו לשום מקום, אבל בהחלט יעלו את המודעות לענף המבטיח.
פסטיבל בת ים לתיאטרון ואמנות רחוב יתקיים בטיילת הדרומית של העיר בתאריכים 24,25,27 לאוגוסט, מ-19:00 ועד חצות.