חלפו כמה חודשים מאז סיפרנו לכם כאן שקבוצת אנשי חיי הלילה והמסעדנים שאחראים על אחד המקומות הלוהטים ביותר בישראל - קפה אירופה - החליטה לפתוח מקום חדש ומסקרן במיקום לא אחר מאשר קניון גינדי TLV (השנוי במחלוקת) בתל אביב. השבוע, אחרי שיפוץ מקיף, נפתח המקום, שנושא את השם הבלתי מחייב קפיטריה, לתקופת הרצה.
על הקפיטריה אחראים הבעלים של בר המסעדה קפה אירופה בשדרות רוטשילד: דוד טור, שלומי זידן, מוטי אלה ואורי חזיזה. הקבוצה, יחד עם המעצב מאיר גורי, יצרה כאן מסעדה מעוצבת ואטרקטיבית, עם חלל שבעיקרו צבוע בגוני ורוד עתיק, רצפה יפה שמציגה גם היא גוני ורוד בשילוב עם ירוק ושפע צמחייה ואור שנכנסים אל החלל מהרחוב. הנוכחות בתוך קניון, לפחות מבחינת חברי הקבוצה, לא גורעת מכך שמדובר במיקום תל אביבי נהדר, במרכז העיר (רחוב החשמונאים), כזה שמאפשר לקיים מסעדה אוטונומית שגם נהנית מכמויות האנשים שמגיעים לפקוד את הקניון החדש.
הקפיטריה החדשה צפויה לפעול מצד אחד כמסעדה ומעדנייה עם מטבח פתוח שצופה לרחוב (אבל גם לחלק הפנימי של הקניון עם בר רחב ומקומות ישיבה ברחבה חיצונית גדולה), ומצד שני כ"דוכן קפיטריה", שימוקם ממש בתוך הקניון עם מקומות ישיבה בלאונג' שמזכיר בית מלון יוקרתי. בשבוע הקרוב יפעל המקום בשעות הערב בלבד (מ-18:00), ומיום שלישי הבא הוא ייפתח כבר בשעה 12:00. יומיים-שלושה לאחר מכן תחל הפעילות באופן סדיר, כבר משעות הבוקר המוקדמות.
על המטבח של הקפיטריה, שבה למעלה מ-200 מקומות ישיבה, אחראי שף שמלווה את קפה אירופה כבר תקופה ארוכה: ליאור הדס (מי שהיה סו שף בשילה ובמונא בירושלים ועבד במסעדות בצרפת). הדס מתכנן להגיש במקום מנות קלאסיות עם ביצועים שובבים ומרעננים. במקביל יפעל כאמור המקום גם כמעדנייה, עם ויטרינה שממנה יהיה אפשר לקחת מנות או להזמין את מנות התפריט בטייק אוויי.
בתפריט הערב ניתן למצוא מנות עיקריות קלאסיות כמו פיש אנד צ'יפס עם רוטב טרטר; קלאב סנדוויץ' בגרסת הקפיטריה משלוש שכבות לחם קלוי בחמאה, וביניהם עוף, צ'דר, אבוקדו, נקניק טלה ואיולי; מנת שניצל ופירה כל ישראלית; לינגוויני פירות ים עם שרימפס, קלמרי, ירוקים וציר פירות ים ויין לבן; ריזוטו פטריות יער וכמהין; והמבורגר 220 גרם בלחמניית שומשום של מאפיית לחמים הסמוכה, עם בצל מוחמץ, חרדל, חסה, עגבנייה וצ'יפס. המחירים נעים בין 52 ל-87 שקלים למנה עיקרית, ומאמירים כשנכנסים לקטגוריית הבשרים עם מנות כמו סטייק אנטרקוט במשקל 200 גרם, שעולה 128 שקלים.
מי שמעוניין במנות קלילות יותר ימצא כאן מענה בדמות מגוון רחב על בסיס דגה ופירות ים, ושפע של מנות ירקות ונשנושים בסגנון איטלקי. כך למשל יש כאן צלחת של דגים כבושים במקום; כדורי ארנצ'יני עם גבינות וטלה מעושן על סלסה ורדה; סלט קיסר קלאסי עם או בלי עוף; סלט סשימי עם דגים נאים, עלים ירוקים, בצל וכרובית מוחמצים עם אספרגוס ושעועית; ברבוניות מטוגנות עם רוטב שום ולימון; סינטה ביתית כבושה עם חזרת ובצל כבוש; וארטישוק על הפלנצ'ה עם סלסת עגבניות (29-69 שקלים למנה).
גם בגזרת הקינוחים הלכו כאן על קלאסיקות, כמו עוגת גבינה ניו יורקית, קינוח שוקולד וטוויל שקדים ופאי בננות. לצד האוכל מוגשים במקום קוקטיילים טובים (בכל זאת, המקום שייך לקפה אירופה), כמו מרגריטה חריפה עם טקילה, פלפל חריף ולימון; בלוגה אייס טי עם תה ירוק, אפרסק ובלוגה; וקוקטייל קפיטריה קרים עם וויסקי, ליקר קפה, קלואה וקרם קוקוס (42 שקלים לקוקטייל).
ארוחות הבוקר בקפיטריה יציעו מגוון כריכים ומאפים לצד מנות כמו סלט ניסואז עם טונה צרובה, ביצה רכה וויניגרט אנשובי ועשבים; פריטטה ירוקה; לביבות בטטה ותפוחי אדמה; פודינג צ'יה; ופטריות ירדן על הגריל עם גבינת המאירי. ארוחת הצהריים תכלול גם כן מגוון מנות דגים ופירות ים, עם מנות כמו קרפצ'יו דג ים בסגנון סיציליה עם צלפים ביין רוזה, שקדים, עגבניות קונפי ובזיליקום; מסבחת עדשים ושעועית עם קלמרי ויוגורט; ובגט במילוי דגי ים בכבישה ביתית עם קרם פרש ושום קונפי.
קפיטריה. החשמונאים 96, תל אביב. 03-9567216. לא כשר