לפני שנה וחצי הפך החלל המיתולוגי של מסעדת רפאל של רפי כהן במלון דן בתל אביב לבראסרי בשם הולה, בהנהגתו של השף ויקטור גלוגר, בספטמבר האחרון החליט גלוגר להיפרד מהמסעדה ועכשיו מקבל המקום פנים חדשות עם כיוון שונה, שם חדש ושף מבטיח.

אניאמר  (צילום: ספיר קוסא,  יח
אנימאר. מנות בכל הגדלים|צילום: ספיר קוסא, יח"צ
 ג'יבנה צרובה. אנימאר (צילום: ספיר קוסא,  יח
ג'יבנה צרובה. אנימאר|צילום: ספיר קוסא, יח"צ

המסעדה החדשה, שנפתחה לפעילות השבוע אחרי תקופה של הכשרה וניסויים, נקראת אנימאר (Animar) ומתמקדת במטבח הים תיכוני עם השראה ממקומות כמו איסטנבול, סיציליה, יוון, ברצלונה וכמובן ישראל. את המקום מוביל השף הלל תווקולי, שעמד במהלך השנים האחרונות בראש המטבח של מסעדת פאסטל המוערכת במוזיאון תל אביב, ולפני כן הוביל את המטבח של מסעדת קלארו של שף רן שמואלי. תווקולי לוקח על עצמו את האתגר להיכנס לחלל המיתולוגי של רפאל ולמלא אותו מחדש, בשפה משלו.

"יש לי הרבה הערכה וכבוד למה שהיה בחלל הזה, אבל בסוף אני מסתכל על זה באופן מקצועי", מסביר תווקולי. "יש פה מקום נפלא עם נוף מטורף ומטבח שכל שף יכול לחלום עליו, ואנחנו רוצים לעשות הכל בצורה הכי טובה שיש. מבחינת הולה, שהייתה כאן קודם - אין לה שום קשר למסעדה שפועלת במקום עכשיו. תוך חודש אחד, שזה הזמן שעבדנו על הטרנספורמציה הזאת, השתנה הד.נ.א של המקום ב-180 מעלות ואני חושב שכל אדם שיבוא לפה ירגיש את זה. יש באנימאר חיבור לים התיכון וזה כמו סלון מפנק שבא לך לבוא ולשבת בו כל היום".

התפריט כשלעצמו כולל אופציות מאוד מגוונות של מנות. "בניתי תפריט של מנות בגדלים שונים", מסביר תווקולי, "ממנות קטנות מאוד, למי שרוצה לשבת עם כוס יין ושתי צלוחיות, ועד גדולות מאוד לחוויית חלוקה של משפחה למרכז השולחן. וכמובן שאפשר לבוא כל בכל מסעדה ולאכול ארוחה מלאה של ראשונה, עיקרית וקינוח", הוא מסביר.

בתפריט, למשל, צלוחיות קטנות עם אופציות כמו גבינת טולום עם שמן זית או בצלצלים ברכז רימונים ונענע יבשה; מנות ראשונות כמו סיגר ברבוניות "סולטן איברהים" ואריסה עם איולי עמבה וליים ירוק; גבינת ג'יבנה צרובה עם סלסת עגבניות, צ'ילי וזעתר ירושלמי; קורנביף בסוג'וק עם צ'ירשי דלעת, ביצה רכה ודלעת צרובה; בייבי קישוא ממולא טלה עם פריקי ומשמש יבש; לברק באורז קלוי עם שעועית בובעס, ויניגרט עגבניות, קשיו מקורמל ותרד ערבי; ופסטה פיצ'י עם דגי ים, שום, צ'ילי, יין לבן, פסאטה עגבניות חריפה וגרמולטה שום ופטרוזיליה. טווח המחירים הוא 12-18 שקלים לצלוחית פתיחה, 40-60 שקלים לצלחת קטנה עד בינונית ו-88-154 שקלים למנה עיקרית.

אנימאר, גזרים צבעוניים (צילום: אייל זיו ,  יח
אנימאר, גזרים צבעוניים|צילום: אייל זיו , יח"צ
_OBJ

המסעדה פועלת בימות השבוע מ-18:30 ועד 23:00, בשישי ושבת מ-12:00 עד 17:00 ומ-19:00 עד 23:00. בנוסף פועל בתוך חלל המסעדה בר אוכל בשם פו פו - מהמילה הצרפתית פומר שמשמעותה עישון. התפריט במקום הוא נגזרת של התפריט של המסעדה, אבל באווירה קלילה ופחות מחייבת.

אנימאר. הירקון 87, תל אביב יפו. 03-5759060. לא כשר