חיפה היא עיר שידועה בשמרנות הקולינרית שלה. אפשר למצוא בה שפע של מסעדות רחוב מצוינות, מוסדות כמו מעיין הבירה או יונק והרבה פאבים עם אוכל נפלא - אבל מה שממש קשה למצוא בה הוא אופציות ראויות לקהל הטבעוני. תום רוט ורוני להמן הבינו את המחסור הזה, והחליטו להפוך את הפאב שלהם, הג'אם, לבר מסעדה צמחוני-טבעוני.

מסעדה טבעונית חיפה ג'אם פירה בטטה (צילום: יקיר ברבי,  יחסי ציבור )
בוחרים מצע ובוחרים תוספת. נחמד|צילום: יקיר ברבי, יחסי ציבור

בואו לקרוא על כל מה שחדש בפייסבוק שלנו

"לדעתי בכל הארץ אין בר שהוא צמחוני-טבעוני", מסביר רוט. "הגענו לכיוון הזה כי הבנו שיש סביבנו המון אנשים טבעונים וצמחונים, שאין להם מה לאכול בסביבה של העיר התחתית. רצינו להציע להם מנות שהן לא רק סלט, וגם אפשרויות בריאות עם הרבה פחות שמן ומלח. בנוסף, החלטנו להתחיל לפתוח בצהריים כמסעדה לכל דבר. רוב המנות שאנחנו מגישים הן טבעוניות או עם אפשרות להפוך לטבעוניות, ויש גם מענה לצמחונים שכולל דגים וגבינות".

עוד באוכל טוב:

 

בשעות הערב שומר הג'אם על צביונו כבר מוזיקה, וכמעט מדי יום מתקיימים בו ג'אם סשנים והופעות חיות בסגנונות שונים. על התפריט אחראי רוט יחד עם חבר מרשת קפה לואיז. בתפריט אפשר למצוא שלל מנות ראשונות, אך במקום מעדיפים להדגיש דווקא את מנות ה"ג'אם" - שבהן בוחרים מצע מתוך כמה אפשרויות כמו אורז, פסטה, פירה, קרם בטטה וטבולה, ועליו תוספות כמו פטריות שמפיניון ועלי תרד צרובים, בצל ירוק, רוטב פסטו וגבינת פטה או גבינת טופו (47 שקלים); או שעועית ירוקה, ברוקולי ועלי תרד עם זיתי קלמטה (40 שקלים). במקום מוגשים גם מבחר סלטים וכן קינוחים עם אופציה טבעונית.

הג'אם, בר מסעדה צמחוני-טבעוני, המגינים 37, עיר תחתית, חיפה, שעות פעילות: ראשון-חמישי 12:00-16:00, 20:00-אחרון הלקוחות, טלפון: 0775253557.

>> לכל חדשות האוכל