העיר התחתית של חיפה היא מהמקומות החביבים עלינו בארץ. האזור עבר מהפך של ממש בשנים האחרונות, לפחות מבחינת סצנת המסעדנות שזוכה כאן להתעוררות ומתחדשת כל הזמן עם מסעדות, בתי קפה, מאפיות ובתי אוכל רחוב מסקרנים. הפעם, ביקרנו בעיר התחתית בחיפוש אחרי אוכל הרחוב ששווה לכם לנסות והגענו למאפיית ברדא, בעקבות הקרואסונים המתוקים והמלוחים שעושים כאן.

לאחרונה הפכה ברדא מעסק ביתי קטן ממדים ללהיט חיפאי שהולך ומתעצם. לא מזמן נפתחה החנות, שם ניתן היה להצטייד בלחמים ומאפים הביתה בלבד, והיום המקום כבר השתדרג לכדי בית קפה של ממש שהופך בסופי שבוע לסואן במיוחד (ראו הוזהרתם מלבוא בשעות השיא ביום שישי).

View this post on Instagram

#memories #friday #sandwich

A post shared by Breada Bakery (@breadabakery) on

הסיפור של ברדה התחיל מהלחמים שייצרו כאן, אבל מלבד הלחמים המצוינים עשו להם שם גם הפוקצ'ות הקרואסונים, הבורקסים והפרעצלים. הקרואסונים היפיפיים נמכרים כאן במגוון רחב של מילויים כמו אספרגוס ופרמזן; תרד; כרישה; פיסטוק ונוגט; קרם פטיסייר ופירות יער ולמעשה כל מה שיש לחנות הירקות הסמוכה להציע ומצית את הדמיון וההשראה של האופים של ברדה.

בתחילה, היו מוכרים כאן מספר בודד של קרואסונים ביום, שלא עולה על 10. כיום, עם ההתלהבות מהמאפה שגורם לחיפאים המגיעים הנה (ולא רק להם), להרגיש כמו בלב פריז, נמכרים פה מאות קרואסונים ביממה. וכן, קורה כמעט מדי יום שהם פשוט נגמרים, הרבה לפני ששעת הסגירה הגיעה.

View this post on Instagram

Good evening

A post shared by Breada Bakery (@breadabakery) on


טעמנו את הקרואסונים המלוחים במילויים של תרד ופרמזן עם אספרגוס - והופתענו בטירוף מכמה הוא טוב. הקרואסון של ברדא מצליח להתעלות מעל מחסום המאפה ולהוות תחליף משובח לכריך של ממש. הקרואסון עצמו עשוי משכבות יפהפיות של בצק והחמאה האיכותית מורגשת בכל ביס. מילוי התרד שטעמנו איזן היטב את הקרואסון וללא ספק מדובר באחד המאפים הטובים ביותר שתוכלו להשיג בחיפה והסביבה. וזה עוד בלי שהכברנו במילים על המתוקים שיש כאן או על הפרעצלים שהם מהמעולים שטעמנו.  

ברדא. הנמל 6, חיפה. 04-9817839