רחל בן אלול אמנם סיימה במקום השני בעונה החמישית של "מאסטר שף" (למקום הראשון הגיע מסימיליאנו די מטאו), אבל אין ספק שהיא הייתה אחת המתמודדות הפופולריות באותה עונה, אם לא הפופולרית ביותר. לאורך כל העונה השופטים, וגם המתמודדים האחרים, התמוגגו מהבישולים שלה, שנעים בסגנונם בין אוכל ישראלי לבין אוכל ספרדי שבן אלול מביאה מהבית.

בשנה שעברה פתחה בן אלול את בית פרטי, שם היא מבשלת ארוחות בהזמנה מראש ומארחת קבוצות בצמוד לבית הקפה הירושלמי הוותיק קאלו, ששייך לאחיה. כעת היא מתכוננת לפתוח דוכן אוכל שיהיה כולו שלה וייקרא "רחל". למרות שמדובר בירשלמית אמיתית, את ההשראה למקום החדש ספגה בן אלול דווקא בתל אביב: "יש את דוכני האוכל והקפה בשדרות בן ציון בתל אביב, שאני מאוד אוהבת, ואני רוצה מקום כזה בירושלים. ממש להביא את תל אביב לירושלים".


בדוכן הקטן, שייפתח בתחילת אפריל ממש קרוב לבית ראש הממשלה, תוכלו למצוא סנדוויצ'ים ספרדיים כמו סנדוויץ' עם סרדינים, כריך טונה שיימרח באיולי קטלן (ממרח איולי עם המון שום שמקורו בקטלוניה שבספרד), כריך עם מרמלדת חבושים וגבינת קממבר וכמובן את כריך הפטריות, רוקט וריקוטה בבגט שהכינה בן אלול בתחרות.

טורטיה סרדינים של רחל בן אלול (צילום: קשת)
טורטיית הסרדינים של רחל. זוכרים?|צילום: קשת

חוץ מהכריכים תגיש שם בן אלול את מנת הדגל שלה, שאותה הכינה גם בגמר "מאסטר שף". טורטייה ספרדית עם סרדינים, תרד וזוקיני. "רוב האנשים שומעים טורטייה וחושבים על הבצק הדק והיבש שמגלגלים לכריך, אבל טורטייה ספרדית היא בעצם פשטידה אוורירית מאוד, שמכינים עם סרדינים", מתארת בן אלול, ומבטיחה לטובת הצמחונים להכין גם גרסה ללא סרדינים, שתישאר עם התרד והזוקיני ותהיה טעימה לא פחות. אל הטורטייה יצטרפו מאפים כמו פסטליקוס, שהם סוג של בורקס במילויים שונים, ואפילו קרואסונים במילויים משתנים.

כריך סרדינים, רחל (צילום: רחל בן אלול)
כריך סרדינים. בקרוב בדוכן|צילום: רחל בן אלול

חובבי המתוק ימצאו פה עוגת טרס לצ'ס מפוארת, עוגה ספרדית עם שלושה סוגי חלב: חלב מאודה (מרוכז), חלב רגיל ושמנת מתוקה, שיוצרים עוגה עסיסית במיוחד, אותה בן אלול מצפה במרנג איטלקי עם יין קינמון ופירות יער.


המחירים הסופיים עדיין לא נקבעו, אבל בן אלול מבטיחה שהם יהיו נמוכים. "אני רוצה מקום שכל אחד יוכל לאכול בו, שיהיה נגיש", היא מסכמת. אנחנו מבטיחים לבדוק את זה באופן אישי. 

רחל, שדרות בן מימון 13, ירושלים

>> פודיז, בקאב קם כבר אכלתם?

>> לכל חדשות האוכל