רחל בן אלול אמנם סיימה במקום השני בעונה החמישית של "מאסטר שף" (למקום הראשון הגיע מסימיליאנו די מטאו), אבל אין ספק שהיא הייתה אחת המתמודדות הפופולריות באותה עונה, אם לא הפופולרית ביותר. לאורך כל העונה השופטים, וגם המתמודדים האחרים, התמוגגו מהבישולים שלה, שנעים בסגנונם בין אוכל ישראלי לבין אוכל ספרדי שבן אלול מביאה מהבית.
בדוכן הקטן, שייפתח בתחילת אפריל ממש קרוב לבית ראש הממשלה, תוכלו למצוא סנדוויצ'ים ספרדיים כמו סנדוויץ' עם סרדינים, כריך טונה שיימרח באיולי קטלן (ממרח איולי עם המון שום שמקורו בקטלוניה שבספרד), כריך עם מרמלדת חבושים וגבינת קממבר וכמובן את כריך הפטריות, רוקט וריקוטה בבגט שהכינה בן אלול בתחרות.
חוץ מהכריכים תגיש שם בן אלול את מנת הדגל שלה, שאותה הכינה גם בגמר "מאסטר שף". טורטייה ספרדית עם סרדינים, תרד וזוקיני. "רוב האנשים שומעים טורטייה וחושבים על הבצק הדק והיבש שמגלגלים לכריך, אבל טורטייה ספרדית היא בעצם פשטידה אוורירית מאוד, שמכינים עם סרדינים", מתארת בן אלול, ומבטיחה לטובת הצמחונים להכין גם גרסה ללא סרדינים, שתישאר עם התרד והזוקיני ותהיה טעימה לא פחות. אל הטורטייה יצטרפו מאפים כמו פסטליקוס, שהם סוג של בורקס במילויים שונים, ואפילו קרואסונים במילויים משתנים.
חובבי המתוק ימצאו פה עוגת טרס לצ'ס מפוארת, עוגה ספרדית עם שלושה סוגי חלב: חלב מאודה (מרוכז), חלב רגיל ושמנת מתוקה, שיוצרים עוגה עסיסית במיוחד, אותה בן אלול מצפה במרנג איטלקי עם יין קינמון ופירות יער.
המחירים הסופיים עדיין לא נקבעו, אבל בן אלול מבטיחה שהם יהיו נמוכים. "אני רוצה מקום שכל אחד יוכל לאכול בו, שיהיה נגיש", היא מסכמת. אנחנו מבטיחים לבדוק את זה באופן אישי.
רחל, שדרות בן מימון 13, ירושלים
>> פודיז, בקאב קם כבר אכלתם?