2017 הייתה השנה שבה השף עומר מילר הפך לאחראי הכמעט בלעדי לאובססיית ההמבורגרים הישראלית חסרת מעצורים. סוסו אנד סאנס שלו ושל שותפו, איש חיי הלילה דוד טור, התחילה כדוכן המבורגרים קטנטן בשדרות רוטשילד, וכעת, רגע לפני המעבר ל-2018, ההמבורגרייה הקטנה שלהם יוצאת מכלל שליטה והופכת לרשת שמתרבה בקצב מסחרר.
היום בשעה 18:00 ייפתח רשמית הסניף הרביעי של סוסו; אחרי שדרות רוטשילד, קניון גינדי ופינת הרחובות ההומה דיזנגוף/בן גוריון, הסניף הבא של סוסו ייפתח במקום שונה מאוד באופיו - רחוב יפת ביפו. הסניף החדש ייקרא אבו סוסו (בערבית ובעברית), ומילר וטור פותחים אותו בשותפות עם עבד אבו קוטוב, אושיית האינסטגרם והשף התפעולי של רשת ההמבורגרים שלהם.
כיאה לשם שמעיד על דו קיום, לעיצוב האוריינטלי ולבחירה לכתוב את שם המותג בעברית ובערבית, האוכל באבו סוסו לא צפוי להיות רק המבורגרים וצ'יפס, אלא להתכתב עם הקולינריה הערבית. המקום יציע לראשונה המבורגר עם טופינג של שווארמה (מאכל שמרבית השפים מעדיפים להימנע ממנו, אבל מילר לגמרי בעד לשבור את המוסכמות איתו); מנת עראייס בגרסת מילר, שתציע את לחמניית ההמבורגר במילוי של קבב על הגריל וטחינה; ומנות צד בסגנון ערבי כמו קובה עגל, סלט טבולה וחצילים בטחינה. אם אתם חוששים לגורל ההמבורגרים, אין סיבה - אבו סוסו עדיין יתמקד בקציצות הקטנות בלחמניות האיקס האיקוניות, כשהפעם תהיה גם גרסה טבעונית להמבורגר שתהיה למעשה המבורגר מקציצת פלאפל. ומה לקינוח? בוואריה כמובן.
הסניף החדש ביפו אמור לפעול מהיום כרגיל, בשעות פעילות זהות ליתר הסניפים - מ-12 בצהריים ועד השעות הקטנות של הלילה, לעיתים אף עד חמש לפנות בוקר. אחרי הסניף החדש, שיצא סוף סוף את מרכז תל אביב והתמקם ביפו, התכנון של סוסו אנד סאנס הוא לצאת לגמרי מגבולות העיר עם סניפים שייפתחו ברמת השרון וחולון.
אגב, אם רשימה של למעלה מארבעה סניפים בשנה לא מרשימה אתכם, תשמחו לשמוע שהשמועות מספרות שמילר לא עוצר כאן, ושבקרוב הוא עתיד לפתוח עם טור גם פיצרייה חדשה, שתתמקם במקום שבו פעלה עד לאחרונה מסעדת שיפודי אירופה, בכתובת הנחשקת שדרות רוטשילד 9 בתל אביב (ממש מול סניף סוסו המקורי). מילר בינתיים מסרב להגיב בנושא, אך גם אינו מכחיש את המהלך.
אבו סוסו. יפת 9, יפו. לא כשר