בעשור האחרון שפים ישראלים עשו הכול כדי לנער מעליהם את האבק הפרנקופילי. זנחנו את הקלאסיקות הצרפתיות וצללנו לתוך הילולה ים תיכונית שמחה עם אוכל שקורץ למטבח הערבי, השאמי והמגרבי. האמת, עם יד על הלב, די התגעגענו לפאסון הצרפתי, למרות שפע הפטיסרי שפועלות באזורנו. שמחנו לשמוע על פתיחת שה ויוי - הביסטרו החדש של השף גיא גמזו, על apero - ההפי אוור הצרפתי המושלם שהשף אבי ביטון התחיל להגיש בקפה פופולר וגם על המסעדה של קבוצת רובושון שנפתחה השנה במלון אלקונין ושמה L'Epoque. גם בגזרת ברי היין מורגשת לאחרונה בריזה מרעננת מצרפת עם ביסטרו יין חדש בשם פשפש שנפתח בשוק הפשפשים של חיפה ובר היין החדש של שוק הכרמל לה סיטה. עכשיו הגיעה גם תורה של שכונת פלורנטין, שם נפתח בר יין מסקרן בשם לונל.

לונל (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
לונל|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור
עמרי קאופטיל וינון אלעל (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
עמרי קאופטיל וינון אלעל|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

לונל של המסעדן עמרי קאופטיל (גסטרו בר "מנא") והשף ינון אלעל, מביא לרביעיית פלורנטין ניחוח צרפתי שונה: השראה מפרובנס, שיטות בישול מצרפת הקלאסית ואת טעמי הילדות הירושלמית של השף. כל זה נארז לתוך תפריט אופנתי ברוח התקופה שמוגש בבר חדש שמצטרף למתחם שמסתמן כאחת ההבטחות הקולינריות עם מעדניית דגים של השף יובל בן נריה, סניף של fika ופונטו פיצה.

ינון, יוצא משחקי השף עונה 3 הספיק לשמש כשף תפעולי של מאיר אדוני, לעבוד במחניודה, קפה פופולר ואפילו התמחה במסעדת המישלן PUJOL המקסיקנית. בלונל הוא מגיש מנות כמו בריוש סמנה מלוחה, קצח, רסק עגבניות וסחוג ירוק (38 שקלים); כף טרטר דג, דובדבן, גבינת שמנת, בצל סגול, פיסטוק וכוסברה (38 שקלים); טרטר בקר, קרקר ירושלמי, איולי הנסי, שום קונפי, קורנישונים, כוסברה ובצל שאלוט (62 שקלים) וגרטן רטטוי קישואים, עגבניות, פלפלים, חצילים, בצל, שום, עשבי תיבול ופטה (56 שקלים).

הפרנקופיליה חוזרת (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
הפרנקופיליה חוזרת|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

יש גם מנות מסקרנות כמו טורטליני בצל ובושה, חמאת יין אדום, אפונת גינה וקציפת פרמז׳ן (82 שקלים); פילה דג , פסטה בלי צורה, בויאבס וכוסברה (97 שקלים) והמבורגר ראגו, בריוש בצל כבש, בצל מקורמל, קורנישונים, איולי צ׳יפס (89 שקלים).

הקונדיטור יואב רמות בנה עבור לונל תפריט קינוחים שמתכתבים עם המפגש הצרפתי -רושלמי שמוביל השף ויש בו מילפיי פטסייר, סאמנה וקולי פירות יער (52 שקלים); מקרון כנאפה, קרם ריקוטה ועיזים, פרלינה פיסטוק, קדאיף מקורמל ופיסטוק קלוי (49 שקלים) וצלחת פטיפורים, פיננסייר בסבוסה, מקרון פיסטוק, פחזניית טראפלס ולרונה וטארטלט למון ליים ובזיליקום (58 שקלים).

מנות ביסטרו (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
מנות ביסטרו|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור
לונל. יעד קולינרי שווה בדרום תל אביב (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
לונל. יעד קולינרי שווה בדרום תל אביב|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

עיצוב המקום כולל אלמנטים שמזכירים את אזור הנחלאות של ירושלים ונברשות שמשדרות קלאס צרפתי אורבני, ומשלים את הווייב של התפריט. על הבר יש 14 מקומות ישיבה ובשולחנות שמסביבו כ-40 מקומות נוספים. כבר עכשיו יש בראשון-חמישי האפי האוור עם 20% הנחה על כל תפריט אוכל ואלכוהול. ברגע שיסיימו את ההרצה יתחיל כאן גם בראנץ' בשישי ובשבת ינון מבטיח לתושבי השכונה ג'חנון עם ביצה חומה כמו שהוא רגיל מהבית. אז תושבי פלורנטין היקרים, מעכשיו יש לכם בשכונה בר קולינרי ואין יותר סיבה להרחיק למרכז העיר כדי לאכול ארוחה טובה.

לונל (LUNEL). אברבנאל 72, תל אביב. טלפון: 0779800339. שעות פעילות: 19:00-01:00. לא כשר