מסעדת בוקצ'ו האיטלקית בתל אביב פעלה קרוב לשלושים שנים ברחוב הירקון בעיר, עד שהגיעה הקורונה והכריעה אותה. המקום נפתח בשנת 91' על ידי ניצה בן שלום, והיא גם זו שהובילה אותו קולינרית במהלך חלק משנות הפעילות הרבות. המסעדה הגישה במהלך השנים אוכל איטלקי קלאסי עם הרבה מנות פסטה, בשרים וסלטים ים תיכוניים, והציעה אווירה יוקרתית עם מפות לבנות על השולחנות בשנים שבהן תרבות הבילוי במסעדות בישראל עדיין הייתה לא הייתה מפותחת.
המסעדה, שמשקיפה על חוף ימה של תל אביב, נחשבה לאי של יציבות במהלך השנים, על אף שאיבדה ממעמדה עם התפתחות הסצנה הקולינרית בעיר. היא הפכה למוכרת בזכות האוכל והאווירה, אבל גם בזכות יצירות האמנות הרבות המוצגות במקום, חלקן מעשה ידיה של בן שלום עצמה, שבלטו בחלל. לפני כשנתיים נרכשה המסעדה והמשיכה לפעול במתכונת מחודשת, תוך ניסיון להובילה בחזרה למעמד שהיה לה בעבר. אבל עכשיו, חרף ניסיונות להמשיך להפעיל את המקום במערך של משלוחים וטייק אוויי ולנסות לשרוד את התקופה הקשה, החליטו בעלי המקום החדשים שלא להמשיך להפעיל את המקום.
"עדיין קשה להאמין שהכל נגמר", כותבת אחת מהבעלים של המסעדה אלבינה בזוב בפוסט שפרסמה השבוע בחשבון הפייסבוק שלה, "צריך לבוא מיום ראשון ולהתחיל לפרק את המסעדה. והנה עמדת תן ביס משלוחים, עוד הייתה תקווה באותם ימים. היו רעיונות, אבל ידענו שלא יעבוד שום דבר כבר. קשה לי לקחת מזכרות. קשה לי להבין שאני כבר צריכה לקחת מזכרת, מהעסק הראשון שלי, הכי קשה בעולם. אם לא קורונה - הייתי מחזיקה. אני עדיין מרגישה אשמה שוויתרתי ככה מהר, אבל זה קול של רציונליות".
בוקצ'ו אינה המסעדה היחידה שנסגרת בשבועות האחרונים. היא מצטרפת לרשימה הולכת ומתרחבת של מוסדות ובתי אוכל רבים ברחבי הארץ שלא צלחו את המשבר הכלכלי, ביניהם מסעדת בינו בפיתה של בינו גבסו בשדרות רוטשילד בתל אביב; מסעדת מדזו בהרצליה, שנסגרה אחרי עשרים שנות פעילות; קפה לואיז בחיפה שנסגרה אחרי כמעט 15 שנה; מסעדת האנוי בתל אביב; קזינו דה פריז בירושלים ועוד.