שמונה חודשים אחרי שהוצתה ונהרסה לחלוטין במהומות בזמן מבצע שומר החומות, מסעדת אורי בורי הוותיקה חוזרת למשכנה בעכו העתיקה ופותחת ממש היום את שעריה לקהל הרחב. במאי האחרון נהרסה המסעדה כליל אחרי 30 שנה של פעילות רצופה, אבל הבעלים אורי ירמיאס והצוות שלו ניצלו את ההזדמנות כדי להקים את המקום מחדש ולתקן הכל - מהתשתיות ועד הנראות הקוסמטית - פריוויליגיה שאין למסעדות בימים כתיקונם.
ירמיאס, אדם שדווקא בזמנים הכי קשים למדנו להכיר את האופטימיות האינסופית שלו, רואה במקום המחודש את התגשמות כל חלומותיו. "שינינו את הקונספט אחרי השיפוץ לחלום הרטוב שלנו", הוא צוחק, "המקום יצא קאדילק. מימשנו בשיפוץ כל מה שחלמנו שנים".
"ביום יום", הוא מסביר, "אין צ'אנס למקום לעצור לכמה חודשים ולעשות שיפוץ מקיף כזה. לקחתי את השף שלי שעובד איתי במסעדה 18 שנה ואמרתי לו 'תשים על הנייר את כל החלומות שלך למקום הזה'. ביקשתי שיגיד לי כל מה שהוא רוצה למטבח. וככה אמרתי גם למנהלת שלנו, שעובדת איתי 27 שנים והתחילה כמלצרית, וגם לסומלייה שלנו שנמצא איתנו 13 שנים".
יש שינויים בתפריט?
"כרגע אנחנו מתמודדים עם יותר מדי דברים מכדי להכניס את העובדים גם לתפריט חדש. אנחנו צריכים להתאקלם לסיטואציה החדשה, זה לא זמן לשינויים בתפריט. בכל מקרה, אצלנו השינויים נעשים במשורה. יש לנו קהל לקוחות יציב וטוב שבא לאכול את המנות הפופולריות שלנו, כך שאת רובן אני ממש לא יכול להוציא מהתפריט. יש אצלנו נכסי צאן ברזל שהם הקו המרכזי שלנו, כמו מנת הפורל בקדירה שיצרתי לפני 32 שנים. וישנו כמובן חוט השדרה של המסעדה - ארוחת הטעימות שלנו, שמורכבת מהמון מנות קטנות ואפשר לעצור אותה כששבעים".
"מאוד. זה לבנות בפינצטה את המקום, ולסגור את כל הפינות שנפתחו פה במהלך עשרות השנים. הגענו להכי קרוב למושלם שאנחנו יודעים. מס רכוש לא משלם על פי חוק על כל הנזק שהיה למקום אלא רק על הנזק הישיר - אבל למרות שהייתה פגיעה בכיס אנחנו החלטנו שאנחנו עושים את הדבר הכי נכון שאנחנו יודעים. זאת הייתה מבחינתנו הזדמנות ואני חושב שנהנה מהמקום החדש עוד שנים רבות קדימה".
היום תיערך במקום ארוחה חגיגית במסגרת סיור תיירות בעכו, וכן יארחו במקום את שגריר ארצות הברית לארוחה מיוחדת. לאחר מכן המסעדה תשוב לפעילות כסדרה. זמן מצוין לכולנו להגיע לעכו, ולתמוך במקום המיתולוגי הזה שעבר כל כך הרבה בשנה האחרונה.
אורי בורי. עכו העתיקה. 04-9552212
שמעתם על מקום חדש או משהו מעניין בתחום האוכל? ספרו לריטה באינסטגרם