החיבה הישראלית לקובה היא עצומה, ועדיין, חוץ ממסעדות מסורתיות שמגישות קובה במתכון משפחתי כבר עשרות שנים, די קשה למצוא מקומות שמשלבים בתפריט שלהם קובה. זאת הסיבה שכל כך הסתקרנו לשמוע על מסעדת הקובה החדשה בשוק מחנה יהודה בירושלים שנקראת קובה ופיתה, ועתידה להוציא את הקובה מגבולות המאכל שאוכלים בשעות הצהריים בלבד, ולהכניס אותה גם אל תוך הלילה.

>> מתכונים לשבועות

השם קובה ופיתה נולד ממנת הדגל של המקום שמשלבת בין קובה לפיתה, אבל התפריט כולל את כל המאסטים מבחינת תפריט קובה ירושלמי (יש גם קובה מן הצומח באווירת הצמחונות והטבעונות), והבעלים מבטיחים כי כל הקובות כאן נעשות בעבודת יד לפי מתכון מסורתי מבית סבתא, אך מוגשות באווירה שמחה של שוק מחנה יהודה התוסס.

 

קובה ופיתה מחנה יהודה (צילום: אסף קרלה,  יחסי ציבור )
ויש גם קובה קלאסי|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

קובה ופיתה מחנה יהודה ירושלים  (צילום: אסף קרלה,  יחסי ציבור )
אוהבים קובה? גם אנחנו |צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

קובה ופיתה פועלת החל מאחת עשרה בבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה ומציעה קובה בישיבה על הבר במקום או בחלל ישיבה "מסעדתי" יותר. בתפריט מוצעות מנות כמו קובה חמוסטה במילוי סיסקה במרק חמוץ עם סלרי, מנגולד ושום (38 שקלים), קובה חמו במילוי בשר במרק גזר וחומוס (40 שקלים), קובה אדום במילוי בשר טחון במרק סלק (40 שקלים) וכמובן מנת הדגל של קובה בפיתה ובה קובה חמו בתוך פיתה עם טחינה ועמבה (47 שקלים לארוחה עם שתייה קלה).

לצד מנות הקובה, אם עוד נותר לכם מקום, ניתן לקבל תוספות ומנות ראשונות כמו ממולאים - עלי גפן, בצל וכרוב במילוי אורז ועגבניות (32 שקלים); צלחת אורז (12 שקלים); לחם אדום בתערובת של בצל, שום ועגבניות עם חצילים מטוגנים וטחינה (23 שקלים); קובה עירקית בטיגון עם בשר ושקדים (9 שקלים); סיגרים במילוי בשר (15 שקלים); וכרובית מטוגנת (27 שקלים).

קובה ופיתה. התפוח 11, שוק מחנה יהודה ירושלים.טלפון: 050-3646405