לא מעט גבות הורמו כשמסעדת ביירן הבווארית נפתחה בתל אביב לפני כשלוש שנים. נוסף על הרמת הגבות, אפשר היה לשמוע גם לא מעט צקצקנים שקבעו: "מה לאוכל הגרמני ולישראל המהבילה?". אבל היום, אחרי שמבינים את החיבה הישראלית לנקניקיות, צ'יפס, בירה צוננת ושניצלים - מתברר שהדברים דווקא מתחברים לא רע בכלל.
המסעדה החלה לצבור קהל מעריצים אדוק, ולפני שנה התרחבה, הכניסה שותפים חדשים כמו עמית לביד (מבעלי הסושיאל קלאב וקפטן קארי של רושפלד) ואביעד יצחקי, ופתחה גם את ביירן מרקט - גרסת הסטריט פוד הלא רשמית של מסעדת האם במתחם שרונה מרקט בתל אביב. עכשיו השמחה גדלה וביירן מרקט הופכת לרשת ארצית, עם סניף חדש בראשון לציון ועוד ארבעה סניפים ברחבי הארץ שייפתחו במהלך חצי השנה הקרובה. אחרי שרשתות מוכרות של נקניקיות גורמה (כמו פרנק) הלכו והצטמצמו, הרשת הבווארית מהווה כאן נציגות די בלעדית לז'אנר הכל כך אהוב.
הדרישה להתרחבות של ביירן מרקט (כך על פי אחד מבעלי הרשת) הגיעה מהקהל עצמו ומבעלי מתחמים שראו את ההצלחה בשרונה מרקט ונדלקו על הרעיון. בשלב הראשון נפתח לפני מספר שבועות סניף שני בסינמה סיטי בראשון לציון, ובהמשך ייפתחו סניפים בסינמה סיטי בנתניה, במול זיכרון שבזכרון יעקב, ביס פלנט באר שבע ובאזור התעשייה הישן בראשון לציון. כרגע מתכננים כאן להתרחב בעיקר למתחמים הומי אדם, ולשמור על אותו סגנון סטריט פוד שכל כך מאפיין את הרשת.
עוד באוכל טוב:
הנקניקיות המגוונות של הרשת נעשות כולן על ידי השף עופר בן אור ואביו שגיא בן אור, שניהם מומחים לבישול גרמני קלאסי, ובתפריט תוכלו למצוא מנות בוואריות נוספות כמו כריכי שניצלים מיוחדים, וכמובן לא מעט בירות גרמניות. בהמשך יש כוונה להכניס לתפריט גם המבורגר בווארי מיוחד שנמצא בפיתוח.
בתפריט הרשת החדשה תמצאו מנות שונות מעט מאלה שמוגשות בסניף הראשון בשרונה מרקט. כך למשל תוכלו להתפנק על נקניקיות מולי גוס - נקניקיית עגל ואווז עם ביצה וחזה אווז מעושן (38 שקלים), צ'יזי דוג - נקניקיית עגל ואמנטל עם פונדו גבינות (38 שקלים), נקניקיית אנטרקוט (30 שקלים), נקניקיית עוף קלאסית (25 שקלים) וקאריוורסט קלאסי עם רוטב קארי אדום (22 שקלים). בנוסף מגישים כאן גם שניצל בורגר (38 שקלים) ופופקורן שניצל (32 שקלים).