פעם כל בלבוסטע שמכבדת את עצמה הייתה ממלאה את האמבטיה בקרפיונים כמה ימים לפני פסח, כדי בבוא היום להכין מהם גפילטע פיש לתפארת. היום אפילו חולי הפסח הקשים ביותר מעדיפים בדרך כלל לבקש ממישהו אחר שיכין את המנה הרוטטת בעבורם, ובמקרים אחרים אפילו - תחזיקו חזק - קונים אותה מן המוכן. אז לקראת החג התנדבנו לטעום עבורכם שתי גרסאות של המאכל המבוקש - גפילטע מצנצנת - ולהחליט: איזה יותר טעים?
מכיוון שאי אפשר גפילטע בלי חזרת, הצטיידנו גם בשני מותגי חזרת מן המוכן: חזרת אחלה (9.90 שקלים) וחזרת מבית מעדני מיקי (5.90 שקלים).
מה חשבנו?
הרשו לנו להתחיל עם בשורות מרעישות. כחובבות גפילטע אמיתי היינו בטוחות שהגפילטע התעשייתי יהיה בעינינו נורא במיוחד - אך התבדינו. קציצות הגפילטע של שני המותגים היו חביבות מאוד, וכשלוו בחזרת טובה וחריפה הן אפילו היו מהנות.
עם זאת, היו ביניהן הבדלים מהותיים מבחינת הטעם והגודל. הקציצות של מנישביץ סחפו את הניצחון פה אחד - הן היו גדולות, עסיסיות מאוד ועם נוכחות דומיננטית אך נעימה של טעמי דג. אצל דלידג קיבלנו קציצות קטנות מאוד, שהיו חביבות ובעלות צבע נחמד אך מתוקות יתר על המידה. רוצה לומר, הקציצות של מנישביץ אומנם יעלו לכם יותר, אך גם תקבלו תמורתן הרבה יותר.
במבחן החזרת ההכרעה הייתה קלילה. החזרת מבית המותג אחלה הפתיעה אותנו מאוד; היא הייתה בצבע סלק אדום-סגול מרשים, חריפה במידה טובה מאוד, ובסך הכל עשתה את עבודתה נאמנה. מדובר בחזרת תעשייתית חביבה מאוד במחיר משתלם. החזרת של מעדני מיקי, מאידך, הייתה בצבע אפור-חום מחריד שאנחנו לא יודעים מה הקשר בינו לבין חזרת, ואחרי מאמץ מנטלי אדיר שנדרש כדי לטעום אותה, גם במבחן הטעם היא לא כיכבה.
בשורה התחתונה, גם במבחן הגפילטע וגם במבחן החזרת ניצחו המותגים היקרים יותר - וההמלצות שלנו בהתאם. רוצים לפאר את שולחן הסדר בגפילטע וחזרת, מבלי להכין כאלה בעצמכם? שווה לכם להשקיע את הכמה שקלים הנוספים.