אינספור המבורגריות שף נפתחו בזו אחר זו בשנים האחרונות. חלקן הפכו לרשתות מצליחות בכל רחבי הארץ, חלקן נסגרו. איך שלא יהיה, על עובדה אחת לא ניתן לערער, מעל כולן מנצנצות שתי כוכבות ענק. הראשונה: סוסו ובניו של השף עומר מילר, מי שהחלה את דרכה כבוטקה קטן בשדרות רוטשילד והתרחבה זה עתה למותג ענק. השנייה: הוויטרינה כמובן - מוסד ההמבורגרים של נתי מנשה שכבר שנים נחשב לחביב על קהל הפודיז והקרניבורים.
מה בדקנו? הזמנו את המבורגר סוסו הקלאסי (34 שקלים להמבורגר במשקל 120 גרם), ואת המבורגר הבאטלר מהוויטרינה (57 שקלים כולל צ'יפס ושתייה) וניגשנו למלאכת האכילה.
מה חשבנו? למרות שההמבורגרים עברו כברת דרך עד שנחתו על שולחננו, שניהם הגיעו עם ניחוחות מטריפים (זה של הוויטרינה הריח כמו בשר מעושן נהדר) ונראו טוב למדי (במיוחד ההמבורגר של סו סו שהיה ממזרי ואסתטי במיוחד). מבחינת הטעם גם כן היה קשה שלא להתלהב, בכל זאת, לא סתם צברו שתי הקציצות הללו מעמד כל כך גבוה בקרב חובבי ההמבורגר בישראל. ההמבורגר של סוסו ישב לו בלחמנייה יפה וקשיחה יותר בהשוואה לזאת של הוויטרינה שהייתה רכה ונימוחה, וגם היה עשוי לכדי שלמות עם ירקות קלאסיים (חסה, עגבנייה ובצל ששמרו על פריכות נהדרת). ההמבורגר של הוויטרינה היה ל"מתקדמים" בטעמיו וכלל עלי רוקט, ריבת בצל, וקציצה בעלת טעמים מעושנים ומעולים.
שורה תחתונה: ההמבורגר של סוסו הוא המבורגר שיתאים לכל אחד: הטעמים שלו קלאסיים ומעולים והוא היה לא פחות מנהדר. מהצד השני עומד זקוף ההמבורגר של הוויטרינה אותו ניתן לסכם כקציצה אינטיליגנטית ומשובחת שהיא מעט יותר מורכבת בטעמיה - כך שאם הסיפור הזה לא קוסם לכם, קחו זאת בחשבון.
בקיצור, נהנינו בטירוף משני ההמבורגרים. נכון שאנחנו לא נוטות לעשות זאת הרבה, אבל הענקנו לשניהם את הציון 5 והגבוה ביותר.