אין תמונה
סטייל תל אביבי אבל בשיא הפשטות. המזנון, הגרסה הפריזאית
כשנכנסנו למזנון, זנחנו מאחורינו גשם כבד לטובת קפיצה קטנה לתל אביב. המקום מעוצב בפשטות, עם ירקות טריים התלויים על הקירות או מוצגים בארגזי עץ כפריים; המטבח פתוח, כך שיכלנו לראות כל הזמן את כל מה שקורה בו.

התמקמנו וקיבלנו מיד תה עם נענע מהברמן. צרפתית נשמעה מכל עבר, אבל ניתן היה לזהות גם הרבה לקוחות דוברי עברית מסביב. לקח לנו מספר דקות כדי להבין את הקונספט ואיך זה עובד: מזנון היא מסעדת פיתות. היה עלינו לבחור מבין ארבעה סוגים של פיתות עם בשר (ביף בורגיניון, סטייק, סטייק עם ביצה או קבב כבש), שני סוגים עם דגים או ארבע פיתות צמחוניות (רטטוי, תפוחי אדמה, כרובית או מסבחה). מחירי הפיתות נעו בין 5 ל-11.5 אירו.

המזנון פריז כרוביות בפיתה (צילום: ססיל אדליסט, mako אוכל)
פיתות עם בשר, עם דגים או צמחוני|צילום: ססיל אדליסט, mako אוכל

תמורת 6 אירו נוספים יכלנו לקבל גם מנת תוספת: ראש כרובית, שעועית ירוקה או בטטה. בזמן שהמתנו למנות שלנו טעמנו על חשבון הבית חתיכות קטנות של כמה פיתות עם כרוב כבוש תוצרת בית, עגבניות מרוסקות ורוטב בצל ירוק. לא ניסינו אף אחד משני הקינוחים: בננות עם שוקולד או טארט טאטן (3.5 אירו).

אוכל טוב להדהים ביחס לפשטות שלו

בכנות, וואו. האוכל היה פשוט מאוד, אולטרה טרי, בריא וסופר טעים. הטעמים היו טובים להדהים ביחס לפשטות שלהם. הצוות היה מאוד מסביר פנים ונעים, גם כששעת העומס התחילה ונהיה צפוף. כמה דקות אחרי שהגענו כבר לא נותרו יותר מקומות ישיבה!

אין תמונה
העיצוב: ירקות טריים בארגזים

המזנון פריז ראש כרובית (צילום: ססיל אדליסט, mako אוכל)
האוכל: אולטרה טרי וסופר טעים|צילום: ססיל אדליסט, mako אוכל

אנחנו הצרפתים אוהבים לתת ביקורת, אבל הפעם צריך לחפש אותה ממש בכוח. פרט אחד קטן שדורש שיפור הוא שאין במקום כד מים מהברז המוגש ללקוחות, כמו שאפשר למצוא בכל מסעדה צרפתית אחרת.  

קשה להשוות את המזנון למקומות צרפתיים אחרים שאני מכירה. זה מקום מאוד אופנתי, בסטייל תל אביבי, ויחד עם זה הוא מצליח להישאר בשיא הפשטות. אין לי ספק שלמזנון יש את המקום שלו כאן בפריז. אני אחזור לשם בוודאות.

המזנון, rue des Ecouffes 22, פריז, צרפת.

 

>> ומצרפת לאיטליה: עוגת שוקולד שלא תוכלו להוציא מהראש