אוכל
צילום׃ דפני פתיחה

אורז פילאף עם אפונה ועשבי תיבול

אם גם אתם לפעמים בתחושה שכל החיים אתם מכינים רק שתי תוספות ברוטציה - אורז לבן ותפוחי אדמה - המתכון הזה יכול להיות גיים צ'יינג'ר לא קטן בשבילכם. אורז לבן, אבל מפוצץ בהפתעות טעימות

דפני פתיחה | מגזין שופרסל | פורסם 30/12/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

כמו כולם גם אני שוברת את הראש חדשות לבקרים בחיפוש אחר תוספת חדשה ומעניינת לארוחה. כזו שמכינים בזריזות, שתהווה תחליף ראוי לאורז/פירה/פסטה השגרתיים. אורז פילאף הוא בחירה מושלמת ובריאה. הוא גדוש בעשבי תיבול המעניקים לו ניחוח משכר וטעם נפלא, וללא ספק מהווה פתרון מהיר וטעים כתוספת לארוחה.

 

לרוב, גם מי שמתנגד נחרצות לכוסברה או שמיר ימצא שאיכשהו בתהליך הבישול הם מתעדנים מאוד, ואולי יופתע לגלות שהאורז הזה הוא בין הדברים הטעימים ביותר שיצא לו לטעום. העקשנים במיוחד מוזמנים להמיר ירק אחד באחר ביחס זהה.

 

המנה כפי שהיא תשמש כתוספת נהדרת לארוחה ומצוינת גם לצמחונים וטבעונים, אבל מי שמבקש להפוך את הסיר הזה לחגיגה שלמה מוזמן להוסיף נתחים של חזה עוף או פרגיות לבצל המטוגן ומשם להמשיך בתהליך הרגיל.

מרכיבים (8 מנות):

שמן קנולה לטיגון

1 בצל, קלוף וקצוץ

3 כוסות אורז

1 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

1 כוס כוסברה טרייה קצוצה

חצי כוס שמיר טרי קצוץ

1 כוס אפונה עדינה ירוקה קפואה

4 וחצי כוסות מים רותחים

1 כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף (לא חובה)

מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

2 מוסיפים את האורז ומטגנים יחד כמה דקות על אש בינונית עד שהוא נעשה מעט שקוף.

3 מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והשמיר וממשיכים לטגן יחד תוך כדי ערבוב.

4 מוסיפים את האפונה ומערבבים.

5 מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה מחודשת ומוסיפים את אבקת המרק ואת המלח.

6 מכסים את הסיר, מנמיכים את האש לעוצמה הנמוכה ביותר ומבשלים כחצי שעה, עד שהאורז מתרכך.

7 מערבבים קלות את האורז בעזרת מזלג. אם הוא עדיין לא רך לגמרי מבשלים עוד כמה דקות.

8 מכבים את האש ומשאירים את סיר האורז מכוסה עוד 20 דקות. מגישים.

המתכון עלה לראשונה ב-mako גרין באפריל 2022