ציר עצמות
מתכון לציר עצמות בקר שיעשיר את התבשילים שלכם. בלי קיצורי דרך ובלי לעגל פינות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
3-4 קילוגרמים עצמות מוח וברך של פרה
7 גזרים חצויים
1 קילוגרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות
7 בצלים קלופים חצויים
1 אגס חצוי
3 קולרבי חצויים
2 גבעולי סלרי עלים חצויים
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1 מניחים את העצמות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, צולים בתנור מחומם היטב ל-250 מעלות במשך כ-35-30 דקות או עד שהעצמות צלויות כהלכה ושחומות.
2 בינתיים מטגנים את הירקות שהכנתם בסיר גדול מאוד בשמן הזית במשך כ-15-10 דקות, תוך כדי ערבוב בכף עץ גדולה.
3 כשהעצמות צרובות היטב מוסיפים לסיר עם הירקות ומציפים במים. מביאים לרתיחה ומסירים (מקפים) את הקצף שצף מלמעלה. מנמיכים את הלהבה ושוכחים מהסיר למשך 12-10 שעות. לאט-לאט כל הטעמים שבציר מתמרכזים. מניחים לציר להתקרר.
4 מסננים את הנוזלים מהירקות ומהעצמות. אם אתם לא משתמשים בכל הכמות מיד, אפשר להקפיא בקופסאות פלסטיק קטנות ולהשתמש כשצריך.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!