אוכל
צילום׃ istockphoto

ציר עצמות

מתכון לציר עצמות בקר שיעשיר את התבשילים שלכם. בלי קיצורי דרך ובלי לעגל פינות

ארז קומרובסקי | mako אוכל | פורסם 28/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3-4 קילוגרמים עצמות מוח וברך של פרה

7 גזרים חצויים

1 קילוגרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות

7 בצלים קלופים חצויים

1 אגס חצוי

3 קולרבי חצויים

2 גבעולי סלרי עלים חצויים

1 שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי

1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מניחים את העצמות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, צולים בתנור מחומם היטב ל-250 מעלות במשך כ-35-30 דקות או עד שהעצמות צלויות כהלכה ושחומות.

2 בינתיים מטגנים את הירקות שהכנתם בסיר גדול מאוד בשמן הזית במשך כ-15-10 דקות, תוך כדי ערבוב בכף עץ גדולה.

3 כשהעצמות צרובות היטב מוסיפים לסיר עם הירקות ומציפים במים. מביאים לרתיחה ומסירים (מקפים) את הקצף שצף מלמעלה. מנמיכים את הלהבה ושוכחים מהסיר למשך 12-10 שעות. לאט-לאט כל הטעמים שבציר מתמרכזים. מניחים לציר להתקרר.

4 מסננים את הנוזלים מהירקות ומהעצמות. אם אתם לא משתמשים בכל הכמות מיד, אפשר להקפיא בקופסאות פלסטיק קטנות ולהשתמש כשצריך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!