אוכל
צילום׃ לירון אלמוג, מנת היום, הוצאת "ישראל היום" בשיתוף עם LunchBox

מלנזנה אה-לה פרמז'נה

מנה איטלקית קלאסית המורכבת משכבות של חצילים, גבינת מוצרלה טרייה ורוטב עגבניות בליווי בזיליקום ריחני

איריס כספי | מאסטר שף | פורסם 08/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

½ בצל קצוץ

שמן זית

1 קופסה של עגבניות תמר

1 שן שום

מלח

½ כפית סוכר

שמן קנולה

2 חצילים בינוניים

2 כדורים גדולים של גבינת מוצרלה די באפאלו, פרוסים

¼ כוס גבינת פרמזן מגורד

חופן עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

אופן הכנת רוטב העגבניות:

1 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד שמקבל גוון זהבהב.

2 מוסיפים את העגבניות למחבת ומועכים בעזרת מזלג.

3 מוסיפים את שן השום ו-2 עלי בזיליקום.

4 מוסיפים ½ כפית מלח, ½ כפית סוכר ו- ¼ כוס מים.

5 נותנים לרוטב להתבשל על אש קטנה למשך 20 דקות.

אופן הכנת החציל:

6 פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של 2-3 ס"מ.

7 מפזרים מלח משני הצדדים של פרוסות החציל.

8 מטגנים את פרוסות החציל במחבת עם שמן קנולה מכל צד עד שהחציל מזהיב.

9 מניחים את פרוסות החציל על נייר מטבח.

הרכבת המנה:

10 מפזרים בצורת עיגול על גבי נייר אלומיניום כף מרוטב העגבניות.

11 מניחים על גבי הרוטב פרוסת חציל.

12 מכסים את הפרוסה ברוטב.

13 מניחים מעל החציל פרוסה של גבינת מוצרלה.

14 מניחים מעל המוצרלה פרוסה נוספת של חציל.

15 מכסים ברוטב.

16 מניחים מעל פרוסת החציל פרוסה נוספת של גבינת מוצרלה.

17 מניחים מעל המוצרלה פרוסה נוספת ושלישית של חציל.

18 מכסים שוב ברוטב ומפזרים גבינת פרמז'ן.

19 חוזרים על הפעולות על מנת ליצור 4 מנות אישיות.

20 אופים בתנור במשך 20 דקות ב- 180 מעלות.

אופן ההגשה:

מניחים מנה אישית באמצע צלחת שטוחה ומפזרים מעל קרעים של בזיליקום, שמן זית ופרמזן.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):

אנרגיה286 קלוריות
חלבונים14 גרם
פחמימות19 גרם
שומנים17 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב' של העונה החדשה