מיזלי עשיר (גרנולה)
מתכון לגרנולה ביתית, עשירה וטעימה במיוחד
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
הגרנולה היא ארוחת בוקר טעימה ומשביעה, עשירה בסיבים מסיסים העוזרים לעיכול ומונעים עצירות. גרנולה זו עדיפה על הגרנולה הקנויה שלרוב עשירה בסוכר.
מרכיבים :
חצי קילו שבולת שועל ("קוואקר")
125 גרם סובין שבולת שועל
1 כוס פיסטוקים קצוצים
1 כוס אגוזי מקדמיה קצוצים
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים
125 גרם תפוחי עץ מיובשים קצוצים
125 גרם משמשים מיובשים קצוצים
חצי כוס סירופ מייפל אמיתי
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מניחים את כל החומרים חוץ מהסירופ מייפל ותמצית הווניל בקערה ומערבבים. מוזגים את סירופ המייפל ותמצית הווניל לסיר קטן ומחממים על אש קטנה כ 3 דקות עד שהסירופ נוזלי ונוח למזיגה. מוזגים את הסירופ על המרכיבים בקערה ומערבבים היטב. שמים את המרכיבים בתבנית אפיה גדולה ושמים בתנור לכ 20 דקות או עד לקלייה קלה של המיזלי. חשוב מדי פעם לערבב. אפשר לגוון את מרכיבי המיזלי לפי הטעם: תמרים, צימוקים, אגוזי ברזיל.