אוכל
צילום׃ שי אפגין, משק צוריאל

טרין חציל

מתכון מעולה למאפה חציל שיהפוך את הארוחה שלכם לחגיגית במיוחד

אפרת גבריאלי | מאסטר שף | פורסם 08/08/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

חציל בלאדי

2 שיני שום פרוסות

חופן עגבניות שרי תמר חצויות

2 עלי דפנה

מלח

פלפל גרוס טרי

כף בזיליקום קצוץ

¼ כוס גבינת ריקוטה מחלב בופאלו

שמן זית

אופן ההכנה:

1 פורסים את החציל לפרוסות אחידות בעובי ס"מ, ממליחים ומזלפים מעט שמן זית, וקולים בתנור ב200 מעלות עד שמשחימות.

2 בינתיים מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים שום ומטגנים כדקה.

3 מוסיפים עגבניות, עלי דפנה, מלח ופלפל לפי הטעם, ומקפיצים עד שהעגבניות מתרככות מעט. כשהן מתקררות מסירים מהן את הקליפה.

4 את הריקוטה מערבבים עם הבזיליקום, כפית שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.

הרכבה:

מניחים חציל, מעליו שכבה דקה של עגבניות, מעליהן עוד חציל, מעליו את הריקוטה וכך הלאה. בתיאבון

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (מנה אחת):

אנרגיה335 קלוריות
חלבונים8 גרם
פחמימות40 גרם
שומנים17 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב' של העונה החדשה