אוכל
צילום׃ המטבח1

מרק אפונה ירוקה

מרק אפונה ירוקה עם בצל סלרי וגזר

עדי רם | טבע הריפוי | פורסם 15/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.7 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

האפונה הינה ממשפחת הקטניות ולכן מכילה כמות גבוהה של סיבים מסיסים השומרים על ‏פלורת מעי תקינה. הכמון והכוסברה הינם סופחי גזים ובכך מונעים נפיחות עקב אכילת ‏הקטניה.‏

מרכיבים :

‏1 וחצי כוסות אפונה ירוקה, מבוקעת
‏2 כפות שמן זית‏
‏1 בצל בינוני קצוץ דק‏
‏1 גבעול סלרי חתוך לפרוסות דקות‏
‏1 כף כמון‏
‏1 כף כוסברה טחונה‏
‏2 כפיות זנגביל טרי מגורר‏
‏5 כוסות מים‏
‏2 כוסות אפונת גינה קפואה‏
מלח ופלפל שחור טחון טרי
‏1 כף עלי מנתה טריים קצוצים‏

אופן ההכנה:

1 משרים את האפונה במים קרים לשעתיים. מסננים. 

2 מחממים בסיר גדול שמן, מוסיפים בצל, ‏סלרי וגזר. 

3 מאדים על להבה בינונית 3 דקות, תוך בחישה מידי פעם, עד שהירקות מתרככים ‏‏– אך ללא השחמה. 

4 מוסיפים ומערבבים כמון, כוסברה וזנגביל ומאדים דקה נוספת. ‏מוסיפים את האפונה והמים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לדרגה נמוכה. מבשלים ‏על סף רתיחה, כשהסיר מכוסה, שעה וחצי, תוך בחישה מידי פעם.‏ 

5 מוסיפים את האפונה הקפואה ובוחשים לשילוב המרכיבים. מעבדים את המרק בבלנדר, ‏מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את עלי המנתה הקצוצים.