אוכל
צילום׃ סיון בריק

מרק שורבה של סיון בריק

סיון בריק, לשעבר "מאסטר שף", אולי כבר לא מככבת על המסך שלנו, אבל המטבח שלה ממשיך להפיק אוכל משובח ומגרה. הפעם שמנו עין על המתכון שלה לשורבה, שפונה גם למי שפלפלצ'ומה היא לא מצרך קבוע אצלו במזווה

סיון בריק | | פורסם 20/01/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

במקום פלפלצ'ומה:

2 כפות שמן

כף פפריקה מתוקה בשמן

חצי כף פפריקה חריפה (רק אם אוהבים חריף)

רבע כפית כמון

רבע כפית קימל

5 שיני שום, כתושות

לשורבה:

5 כפות שמן

כף גדושה רצח של פלפלצ'ומה או "במקום פלפלצ'ומה"

3 שיני שום שלמות

חצי פלפל חריף פרוס (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)

1 פחית עגבניות מרוסקות

2 כפות גדושות של רסק עגבניות מרוכז מאוד

חצי כף מלח

ליטר מים רותחים (200 מ"ל בהתחלה ואז עוד 800 מ"ל)

3 ענפי סלרי (העלים וקצת מהגבעולים)

חופן כוסברה

כף אבקת מרק עוף

שלושת רבעי שקית של פסטה צדפים קטנים (או פחות, אם רוצים את המנה יותר מרקית) 

שמן זית ולימון להגשה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את החומרים של ה"במקום פלפלצ'ומה" לקבלת משחה.

2 מחממים שמן בסיר ומוסיפים כף גדולה של משחת הפלפלצ'ומה. מטגנים מעט, מוסיפים שום ופלפל חריף ומבשלים כדקה בבעבוע עדין.

3 מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים. מבשלים על אש בינונית 8-10 דקות.

4 מוסיפים רסק עגבניות ומלח, מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.

5 מוסיפים 200 מ"ל מים רותחים ומערבבים.

6 מוסיפים את הכוסברה והסלרי ומבשלים עוד 2 דקות.

7 מוסיפים את המים הרותחים שנשארו (800 מ"ל) ואבקת מרק עוף, מערבבים ומבשלים 5 דקות.

8 מוסיפים את הפסטה בזהירות, כי חשוב שיהיה הרבה רוטב והפסטה מתנפחת. אם משתמשים בפסטה גדולה יותר, כדאי לשים פחות משלושת רבעי שקית. מכסים את הסיר כדי שהנוזלים לא יתאדו, ומבשלים עד שהפסטה מוכנה (לפי הוראות היצרן). 

9 מגישים עם שמן זית ולימון ואוכלים מיד (אחרת הפסטה תשתה את כל הנוזלים).

לעוד מתכונים משגעים באינסטגרם של סיון

** במקום מים ואבקת מרק עוף אפשר להשתמש בציר עוף.

** אפשר להחליף את הפסטה בפתיתים או בכל פסטה חלולה, אבל עדיף מהפסטות הקטנות כי הגדולות סופגות יותר רוטב.