צילום׃ SXC
פסטו עגבניות וריחן
שדרוג לרוטב הפסטו המוכר והאהוב
| טבע הריפוי
| פורסם 27/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
עגבניה בינונית בשלה
חצי כוס עלי ריחן טריים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית שום כתוש
כף חומץ משובח (רצוי בלסמי)
כפית מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור טרי
אופן ההכנה:
חוצים את העגבניה לרוחבה ומוציאים את הגרעינים. קולים את חצאי העגבניה במשך כמה דקות מעל אסכלת פחמים. מסירים מהאסכלה ומצננים. שמים את עלי הריחן ואת הפטרוזיליה במעבד מזון או בממחה ומוסיפים את השום. מרסקים למחית חלקה. מוסיפים עגבניה, חומץ ומיץ לימון ומערבלים שוב לתערובת חלקה ואחידה. מתבלים במלח ופלפל.