אוכל
צילום׃ עודד קרני

רוטב עגבניות בסיסי+ ציר עגבניות

המתכון שישדרג כל מאכל

יניב גור אריה | mako | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

50 עגבניות
בוקה גרני
1 כפית מלח ים
1 כפית סוכר
5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מסמנים חתך בכל עגבנייה ומועכים קלות. מניחים בסיר את כל החומרים ומבשלים בסיר מכוסה על הלהבה הנמוכה ביותר שעה וחצי. מסירים מכסה ומבשלים עוד שעה. מסננים – הנוזל העובר דרך המסננת הוא ציר העגבניות – (רצוי לסנן אותו שוב דרך מסננת דקה יותר). את המוצקים מעבירים דרך מטחנת ירקות ידנית (או טוחנים במעבד מזון ומסננים) לקבלת רוטב חלק. זהו רוטב העגבניות