אוכל
צילום׃ MARIA TOUTOUDAKI, Istock

חצילים בטחינה

מתכון מנצח שתמיד יוצא טעים

| null | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.4 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חצילים
1 פלפל חריף (לא חובה).
4 כפות טחינה גולמית
50 מ"ל מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
2 כפות בצל סגול קצוץ דק
מעט פטרוזיליה קצוצה
4 כפות שמן זית
מלח
½ כפית סוכר

אופן ההכנה:

קולים את החציל על אש פתוחה עד שקליפתו נחרכת. מקלפים ומעמידים לשעה על מסננת להגרת הנוזלים. באותו אופן קולים גם את הפלפל החריף. קוצצים דק את החציל והפלפל מעבירים לקערה, בוחשים פנימה את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.