אוכל

מתכון בסיסי לחרוסת

אין פסח בלי חרוסת, וחלקנו עדיין לא סגורים איך מכינים את המנה המשונה שתמיד זוכה להתנפלות בליל הסדר. שואלים את עצמכם מהי חרוסת בסיסית - של הספרדים או של האשכנזים? לא צריך להחליט, יש לכם כאן גם וגם

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 08/04/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחרוסת ספרדית:

300 גרם סילאן (עדיף 100% מג׳הול)

חצי כוס שקדים טחונים/קצוצים דק

חצי כוס אגוזים טחונים/קצוצים דק

רבע כוס של שומשום (לא חייבים למי שאוהב)

רבע כפית קינמון טחון

לחרוסת אשכנזית:

3 תפוחים ירוקים

חצי כוס צימוקים

חצי כוס אגוזי מלך

חצי כוס יין אדום מתוק

כפית קינמון

כף מייפל (לא חובה)

אופן ההכנה:

כל המתכונים לפסח

חרוסת ספרדית (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
חרוסת ספרדית|צילום: יעל קצב, mako אוכל

1 להכנת החרוסת הספרדית:  מערבבים יחד את כל המרכיבים בסיר למשך2-3 דקות על להבה נמוכה (אפשר להוסיף חצי כוס מים חמים פנימה ולערבב אם רוצים את מרקם מעט יותר דליל).

2 מצננים ומעבירים לצנצנת. 

החרוסת האשכנזית (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
החרוסת האשכנזית|צילום: יעל קצב, mako אוכל

3 להכנת החרוסת האשכנזית: מקלפים את התפוחים ומוציאים מהם את הליבה. 

4. מעבירים את התפוחים המקולפים ביחד עם כל שאר המצרכים למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם יחסית חלק. טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך, ומעבירים לצנצנת.

חרוסת בגרסה ספרדית ואשכנזית (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
חרוסת בגרסה ספרדית ואשכנזית|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון וחג שמח!