אוכל
צילום׃ istockphoto

פריחול'ס, קרם שעועית מקסיקני

משמש בסיס למאכלים רבים, או סתם ממרח טעים

איתמר דווידוב | טרס פזוס, אוכל מקסיקני | פורסם 15/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס שעועית שחורה קטנה
3 כפות שמן תירס
בצל גדול קצוץ
1 פלפל ירוק כהה קלוי, קלוף וקצוץ
1 שן שום מעוכה (לא חובה)
1 עגבנייה קלופה וקצוצה קטן
1-2 פלפל חלפניו טרי או משומר קצוץ לקוביות זעירות
1-2 כוסות מים רותחים לפי הצורך

אופן ההכנה:

1 לילה קודם משרים את השעועית במים. בקיץ יש לשמור במקרר. להחליף מים לפחות פעם אחת. מסננים ושוטפים במים. מעבירים לסיר בינוני ומכסים במים טריים. מביאים לרתיחה. 2. מקפים את הקצף שנוצר, ומבשלים עד שהשעועית רכה אך לא מתפוררת. מסננים ושומרים את מי הבישול. מפזרים את השעועית על מגבת מטבח לייבוש. 3. באותו סיר שבו התבשלה השעועית, מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים בלהבה גבוהה עד שהבצל משחים מעט. מוסיפים את השעועית ומטגנים עד שהבצל משחים. מוסיפים את השום המעוך ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפלפל, העגבנייה, פלפל החלפניו ואת המים. מבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה, עם מכסה. מוסיפים מים לפי הצורך. מורחים על טורטייה או על לחם, ומטפטפים מעל מאכלים.