צילום׃ דן-יה שוורץ
רוטב יוגורט וחזרת
רוטב רב תכליתי בעל טעם ייחודי
| טבע הריפוי
| פורסם 27/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
רוטב זה מתאים לטבילת ירקות טריים וליציקה על ירקות מבושלים, כמו כרישה, סלק, תפוחי אדמה וגזר. אפשר לדלל אותו במעט מים או חומץ ולהשתמש בו כרוטב לסלט.
מרכיבים :
2 כפות בצל טחון או מגורר דק
5-6 כפות חזרת מגוררת (ראו הערה)
4 כפות חומץ לבן
1 וחצי כוסות יוגורט 0% שומן
3 כפות שמיר קצוץ דק
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים. שומרים במקרר. הערה: שיטה טובה לגירור חזרת: קולפים 250 גרם שורש חזרת ופורסים בניצב לסיבים. מרסקים בממחה או במעבד מזון יחד עם החומץ יש צורך ב- ¾ כוס פרוסות חזרת כדי לקבל 5- 6 כפות חזרת מגוררת.