אוכל
צילום׃ דן-יה שוורץ

רוטב יוגורט וחזרת

רוטב רב תכליתי בעל טעם ייחודי

| טבע הריפוי | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

רוטב זה מתאים לטבילת ירקות טריים וליציקה על ירקות מבושלים, כמו כרישה, ‏סלק, תפוחי אדמה וגזר. אפשר לדלל אותו במעט מים או חומץ ולהשתמש בו ‏כרוטב לסלט.

מרכיבים :

‏2 כפות בצל טחון או מגורר דק‏
‏5-6 כפות חזרת מגוררת (ראו הערה)‏
‏4 כפות חומץ לבן‏
‏1 וחצי כוסות יוגורט 0% שומן‏
‏3 כפות שמיר קצוץ דק‏
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את כל החומרים. שומרים במקרר. ‏ הערה: ‏ שיטה טובה לגירור חזרת: קולפים 250 גרם שורש חזרת ופורסים בניצב לסיבים. ‏מרסקים בממחה או במעבד מזון יחד עם החומץ יש צורך ב- ¾ כוס פרוסות חזרת ‏כדי לקבל 5- 6 כפות חזרת מגוררת.‏