אוכל
צילום׃ דן פרץ, סלטים, הוצאת כתר

פלפלצ'ומה חריפה אש

לכל עדה יש את הסלט-ממרח החריף שלה, ולטריפוליטאים יש פלפלצ'ומה - רסק פלפלים חריף אש שישדרג לכם את הכריכים וכמובן את החלה עם הסלטים של שישי. הנה המתכון הקלאסי של רפי כהן

רפי כהן | סלטים, הוצאת כתר | פורסם 11/11/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(לחצי ליטר):

שלושת רבעי כוס (120 גרם) פפריקה מתוקה באיכות גבוהה (עדיף פפריקה בשמן, מרוקאית)

חצי כפית פלפל שאטה טחון

5 שיני שום, טחונות במעבד מזון או כתושות או קצוצות דק מאוד

חצי כפית קימל טחון (אם אפשר, עדיף גרוס דק במטחנת קפה)

חצי כפית כמון טחון

חצי כוס מיץ לימון

1 כפית מלח דק

חצי כוס מים

שלושת רבעי כוס שמן תירס

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל המרכיבים מלבד השמנים ומניחים בצד ל-3 דקות.

2 מערבבים שוב ומניחים שוב ל-3 דקות.

3 מוסיפים את השמנים, מערבבים היטב ומעבירים לצנצנת נקייה.

4 שומרים במקרר עד שבועיים. 

סלטים, רפי כהן, הוצאת כתר (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
סלטים, רפי כהן, הוצאת כתר|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

בתיאבון!