צילום׃ דן פרץ, סלטים, הוצאת כתר
פלפלצ'ומה חריפה אש
לכל עדה יש את הסלט-ממרח החריף שלה, ולטריפוליטאים יש פלפלצ'ומה - רסק פלפלים חריף אש שישדרג לכם את הכריכים וכמובן את החלה עם הסלטים של שישי. הנה המתכון הקלאסי של רפי כהן
רפי כהן | סלטים, הוצאת כתר
| פורסם 11/11/25
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
(לחצי ליטר):
שלושת רבעי כוס (120 גרם) פפריקה מתוקה באיכות גבוהה (עדיף פפריקה בשמן, מרוקאית)
חצי כפית פלפל שאטה טחון
5 שיני שום, טחונות במעבד מזון או כתושות או קצוצות דק מאוד
חצי כפית קימל טחון (אם אפשר, עדיף גרוס דק במטחנת קפה)
חצי כפית כמון טחון
חצי כוס מיץ לימון
1 כפית מלח דק
חצי כוס מים
שלושת רבעי כוס שמן תירס
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל המרכיבים מלבד השמנים ומניחים בצד ל-3 דקות.
2 מערבבים שוב ומניחים שוב ל-3 דקות.
3 מוסיפים את השמנים, מערבבים היטב ומעבירים לצנצנת נקייה.
4 שומרים במקרר עד שבועיים.

בתיאבון!




