אוכל
צילום׃ SXC

קישואים, אנשובי וזיתי טאסוס

ירקות מוקפצים עם קצת ערק

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 16/08/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

10 קישואים קטנים
5-6 פילה אנשובי כבוש בשמן זית
חצי כוס זיתי טאסוס מגולענים (הזיתים השחורים שמיובשים במלח)
שליש כוס שמן זית
כמה גבעולי תימין טרי
1-2 כפות ערק
מיץ מ-2 לימונים
פלפל לבן גרוס גס
מלח ים גס

אופן ההכנה:

1 מניחים מחבת ברזל גדולה על הלהבה, ותוך כדי שהיא מתחממת לאטה, חותכים את הקישואים לרבעים לאורכם. 2. קוצצים גס את פילה האנשובי, ומפרידים את עלי התימין מהגבעולים. 3. מחממים שמן זית במחבת ומכניסים מיד את רבעי הקישואים. מקפיצים במשך 2-3 דקות. 4. מוסיפים את האנשובי והזיתים המגולענים. מוסיפים את הערק ומיץ הלימון, מתבלים במלח ובפלפל לבן גרוס. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך, ומגישים מיד.