צילום׃ ענבל כבירי, mako אוכל
סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי ובצלים צלויים
ארוחת צוהריים קרה - בימים כאלה זה כל מה שאנחנו מבקשים מהחיים. טוב, אם אפשר שגם תהיה טעימה (ועדיף טעימה מאוד), ואתם יודעים מה? כדאי שתהיה גם מזינה, כי בכל זאת. נכון? אז הנה
| mako אוכל
| פורסם 06/07/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
לסלט:
שליש סלסילת עגבניות שרי, חצויות (כ-4 כוסות)
2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
2-3 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה מלח גס
1 כוס עדשים שחורות
לתיבול:
2 כפיות בלסמי
3 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
פלפל שחור גרוס
צרור פטרוזיליה, קצוץ
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 מסדרים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה את העגבניות והבצל, בוזקים את שמן הזית והמלח הגס וצולים כ-15 דקות, עד שהירקות צרובים היטב. מוציאים ומצננים.
>> בפעם שעברה הכנו חביתת עדשים כתומות
3 מבשלים את העדשים בסיר עם מי ברז, כ-10 דקות אחרי רתיחה. העדשים צריכות להיות מוכנות לאכילה אבל לא רכות מדי. מסננים ומצננים.
4 מעבירים לקערה רחבה את העדשים והירקות הצלויים. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. שומרים במקרר.