אוכל
צילום׃ ענבל כבירי, mako אוכל

סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי ובצלים צלויים

ארוחת צוהריים קרה - בימים כאלה זה כל מה שאנחנו מבקשים מהחיים. טוב, אם אפשר שגם תהיה טעימה (ועדיף טעימה מאוד), ואתם יודעים מה? כדאי שתהיה גם מזינה, כי בכל זאת. נכון? אז הנה

| mako אוכל | פורסם 06/07/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 173 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לסלט:

שליש סלסילת עגבניות שרי, חצויות (כ-4 כוסות) 

2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות

2-3 כפות שמן זית

1 כפית שטוחה מלח גס

1 כוס עדשים שחורות

לתיבול:

2 כפיות בלסמי

3 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

פלפל שחור גרוס

צרור פטרוזיליה, קצוץ

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות.

2 מסדרים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה את העגבניות והבצל, בוזקים את שמן הזית והמלח הגס וצולים כ-15 דקות, עד שהירקות צרובים היטב. מוציאים ומצננים.

>> בפעם שעברה הכנו חביתת עדשים כתומות

3 מבשלים את העדשים בסיר עם מי ברז, כ-10 דקות אחרי רתיחה. העדשים צריכות להיות מוכנות לאכילה אבל לא רכות מדי. מסננים ומצננים.

4 מעבירים לקערה רחבה את העדשים והירקות הצלויים. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. שומרים במקרר.