אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

סלט עלים ורוקפור

סלט ירוק קצת אחר, עם גבינה, פלפל קלוי והמון הפתעות

דגנית אזולאי | מסעדת ADAMA | פורסם 27/09/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

שקית חסה מיקס (500 גרם)
1 סלק גדול
2 שומר בינוני
פלפל קלוי
100 גרם גבינת רוקפור
5 פרוסות לחם ישן

לרוטב

50 מ"ל חומץ בלסמי
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון
1 כפית סילאן
70 מ"ל שמן קנולה
30 מ"ל שמן זית איכותי
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 חותכים את השומר לפרוסות דקות לרוחב. מחלקים את כמות החסה לחצי ופורסים דק דק.

3 חותכים את הלחם לקוביות של 1 ס"מ על 1 ס"מ.

4 מכניסים את כל הירקות לתבנית ומערבבים עם 1 כף סוכר ו-2 כפות שמן זית.

5 מוסיפים מלח פלפל ומכסים בנייר כסף.

6 מכניסים את הלחם לתבנית נפרדת ולא מכוסה.

7 אופים את כל המרכיבים (הירקות והלחם) בתנור שחומם מראש במשך 40 דקות.

8 מצננים את המרכיבים במשך 20 דקות נוספות.

9 מכינים את הרוטב בצד על ידי ערבוב של כל המרכיבים.

10 מניחים בקערת סלט את עלי החסה השטופים, השומר, הסלק והפלפל ומערבבים עם הרוטב.

11 מפזרים מעל את הקרוטונים שאפינו ומגרדים גבינת רוקפור מעל.