אוכל

טרין אנטיפסטי וגבינת עיזים

ישנן מנות שמשתלבות נפלא עם כל ארוחה, ואפילו עם כל סנדוויץ וזו אחת מהן

שי סרמני | mako אוכל | פורסם 07/11/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 גמבות אדומות גדולות שרופות על אש, נקיות מקליפתן

2 פלפלים צהובים גדולים שרופים על אש, נקיים מקליפתם

1 חציל חתוך לפרוסות

1 קישוא עגול חתוך לפרוסות

12 שיני שום אפויות בקליפתם במעט שמן זית - נקיות מקליפה ומעוכות לפירה גס

1 חבילת סנט מור מחולקת לשמונה חלקים שווים

פלפל

קצח

16 עלי בזיליקום גדולים

2 כוסות עלי רוקט טריים ונקיים

מלח ים

מעט קצח

לרוטב

פלפל שחור

1 שן שום כתושה

1/3 כוס חומץ בלסמי

כף סויה

1/3 כוס שמן זית

1 כף לימון

אופן ההכנה:

עלות המנה: 56 שקלים

1 חותכים 4 פרוסות חציל ו-4 פרוסות קישוא. מורחים אותן בשמן זית ומתבלים במעט מלח ופלפל. קולים על מחבת פסים למספר דקות.

2 קורצים מהפלפלים האדומים והצהובים 4 עיגולים מכל אחד לגודל של טבעת החיתוך (רינג).

3 מצפים את חתיכות הסנט מור בפלפל שחור גרוס גס וקצח. מעצבים כל חלק בלישה לגודל הדומה לטבעת הרינג.

4 על מגש מרופד בנייר אפיה, מניחים במרווח את טבעות הרינג וממלאים בצורה הבאה: בתחתית כל רינג נניח עיגול של גמבה קרוצה, מניחים את גבינת הסנט מור המפולפלת ואופים כ 5 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות.

5 מוציאים מהתנור וממשיכים במילוי: על הגבינה החמה מניחים פרוסת חציל, עלי בזיליקום, כפית ממחית השום האפוי, תוספת של הגבינה ומכניסים לתנור לעוד 5 דקות.

6 בינתיים מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים: שמן זית, חומץ בלסמי, סויה, לימון, שום כתוש ופלפל שחור.

7 מוציאים מהתנור וממשיכים להרכיב על הגבינה החמה מניחים פרוסת קישוא, עלי רוקט טריים ופרוסת פלפל צהוב. מהדקים קלות בעזרת לחיצה עם כף על הפלפל הצהוב העליון.

אופן הגשה:

בעזרת מרית מעבירים כל טרין לצלחת אישית, מסירים בעדינות את הרינג, מזליפים מהרוטב על הטרין ומעט על הצלחת, זורים מעט מלח ים מעל ומגישים.