טרין אנטיפסטי וגבינת עיזים
ישנן מנות שמשתלבות נפלא עם כל ארוחה, ואפילו עם כל סנדוויץ וזו אחת מהן
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
2 גמבות אדומות גדולות שרופות על אש, נקיות מקליפתן
2 פלפלים צהובים גדולים שרופים על אש, נקיים מקליפתם
1 חציל חתוך לפרוסות
1 קישוא עגול חתוך לפרוסות
12 שיני שום אפויות בקליפתם במעט שמן זית - נקיות מקליפה ומעוכות לפירה גס
1 חבילת סנט מור מחולקת לשמונה חלקים שווים
פלפל
קצח
16 עלי בזיליקום גדולים
2 כוסות עלי רוקט טריים ונקיים
מלח ים
מעט קצח
לרוטב
פלפל שחור
1 שן שום כתושה
1/3 כוס חומץ בלסמי
כף סויה
1/3 כוס שמן זית
1 כף לימון
אופן ההכנה:
עלות המנה: 56 שקלים
1 חותכים 4 פרוסות חציל ו-4 פרוסות קישוא. מורחים אותן בשמן זית ומתבלים במעט מלח ופלפל. קולים על מחבת פסים למספר דקות.
2 קורצים מהפלפלים האדומים והצהובים 4 עיגולים מכל אחד לגודל של טבעת החיתוך (רינג).
3 מצפים את חתיכות הסנט מור בפלפל שחור גרוס גס וקצח. מעצבים כל חלק בלישה לגודל הדומה לטבעת הרינג.
4 על מגש מרופד בנייר אפיה, מניחים במרווח את טבעות הרינג וממלאים בצורה הבאה: בתחתית כל רינג נניח עיגול של גמבה קרוצה, מניחים את גבינת הסנט מור המפולפלת ואופים כ 5 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות.
5 מוציאים מהתנור וממשיכים במילוי: על הגבינה החמה מניחים פרוסת חציל, עלי בזיליקום, כפית ממחית השום האפוי, תוספת של הגבינה ומכניסים לתנור לעוד 5 דקות.
6 בינתיים מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים: שמן זית, חומץ בלסמי, סויה, לימון, שום כתוש ופלפל שחור.
7 מוציאים מהתנור וממשיכים להרכיב על הגבינה החמה מניחים פרוסת קישוא, עלי רוקט טריים ופרוסת פלפל צהוב. מהדקים קלות בעזרת לחיצה עם כף על הפלפל הצהוב העליון.
אופן הגשה:
בעזרת מרית מעבירים כל טרין לצלחת אישית, מסירים בעדינות את הרינג, מזליפים מהרוטב על הטרין ומעט על הצלחת, זורים מעט מלח ים מעל ומגישים.