צילום׃ istockphoto
מתכון לעולש בר / עלת
מתכון מיוחד היישר מהמטבח הערבי
חוסאם עבאס | גלריית המומחים
| פורסם 07/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מאת: השף חוסאם עבאס, ממסעדת אל בבור בוועדי ערה
מרכיבים (4 מנות):
קילו עלת
2בצלים גדולים קצוצים לרצועות
חצי כוס שמן זית
שני לימונים
2 ליטר מים
אופן ההכנה:
מביאים את המים עד לרתיחה חזקה. קוצצים את העלת לחתיכות גדולות ושוטפים אותם מתחת לברז מסננים את העלת ומוסיפים אותם למים הרותחים כ- 5דקות. מוצאים מן המים ומסננים אותם ומועכים אותם בידיים עד שלא נשאר טיפת מים מניחים את שמן הזית במחבת או בסיר מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שישחים. מוסיפים את העלת, מערבבים ביחד כ- 5 דקות ומוסיפים את המלח לפני שמורידים. מורידים מן האש ומוזגים אותו לצלחות. חותכים את הלימונים כל לימון ל- 4 פלחים ואוכלים.