צילום׃ עמרי אנדרס צורף
מאפה שעועית בסגנון יווני
מנה חגיגית ואביבית של ירקות עם גבינת פטה
עמרי אנדרס צורף | mako
| פורסם 15/04/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
300 גרם שעועית ירוקה טרייה
100 גרם גבינת פטה
3-4 פטריות שמפיניון בינוניות
3-4 עגבניות מיובשות
שמן זית
מלח, פלפל, רוזמרין
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-230 מעלות. בינתיים שוברים את הקצוות של השעועית וחולטים במים רותחים ל-2 דקות.
2 פורסים את הגבינה והפטריות לפרוסות דקות, קוצצים את העגבניות המיובשות ומערבבים הכל יחד בכלי חסין אפייה. מתבלים.
3 בוזקים שמן זית ואופים כ-10 דקות, מוציאים ומגישים עם יין לבן או סודה.
4 אופציה לשדרוג, אם יש זמן: פורסים לחם בן יום לקוביות גדולות ומסדרים על התבנית לפני האפייה. בוזקים גם עליו שמן זית ואופים עד שהלחם משחים.