אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

מאפה שעועית בסגנון יווני

מנה חגיגית ואביבית של ירקות עם גבינת פטה

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 15/04/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם שעועית ירוקה טרייה
100 גרם גבינת פטה
3-4 פטריות שמפיניון בינוניות
3-4 עגבניות מיובשות
שמן זית
מלח, פלפל, רוזמרין

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-230 מעלות. בינתיים שוברים את הקצוות של השעועית וחולטים במים רותחים ל-2 דקות.

2 פורסים את הגבינה והפטריות לפרוסות דקות, קוצצים את העגבניות המיובשות ומערבבים הכל יחד בכלי חסין אפייה. מתבלים.

3 בוזקים שמן זית ואופים כ-10 דקות, מוציאים ומגישים עם יין לבן או סודה.

4 אופציה לשדרוג, אם יש זמן: פורסים לחם בן יום לקוביות גדולות ומסדרים על התבנית לפני האפייה. בוזקים גם עליו שמן זית ואופים עד שהלחם משחים.