אוכל
צילום׃ עודד קרני

סלט בריאות של מוזס

מתכון לסלט בריא וטעים של מסעדת מוזס

שף אבי קונפורטי | rest | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

סלט

4 כוסות כרוב אדום פרוס דק
1 כוס כרוב סיני פרוס דק
1 כוס מלפפון ירוק פרוס
1/2 כוס לפת מקולפת חתוכה לגפרורים דקים
1/2 כוס צנון לבן מקולף חתוך לגפרורים דקים
1/2 כוס גזר לבן מקולף חתוך לגפרורים דקים
1/2 כוס נבטי אלפלפא
1/2 כוס נבטי צנון או ברוקולי
1/2 כוס בצל ירוק פרוס לפרוסות אלכסוניות
1/2 כוס שברי אגוזים, שקדים וגרעינים
1/2 כוס ויניגרט עגבניות

רוטב

1/2 כוס שמן תירס בכבישה קרה
1/3 כוס חומץ תפוחים
2 כפות דבש
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 שני שום קצוצות דק
1בצל אשלוט קצוץ
2 עגבניות מגוררת גס ללא קליפה
6 עלי נענע קצוצים גס

אופן ההכנה:

ראשית מכינים את הויניגרט- מערבבים את כל חומרי הויניגרט היטב בצנצנת סגורה מניחים את כל הירקות החתוכים בקערה, מערבבים, ממליחים ומפלפלים. יוצקים מעל את הרוטב מערבבים ומפזרים את השקדים, האגוזים והגרעינים.