צילום׃ עודד קרני
סלט בריאות של מוזס
מתכון לסלט בריא וטעים של מסעדת מוזס
שף אבי קונפורטי | rest
| פורסם 13/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
סלט
4 כוסות כרוב אדום פרוס דק
1 כוס כרוב סיני פרוס דק
1 כוס מלפפון ירוק פרוס
1/2 כוס לפת מקולפת חתוכה לגפרורים דקים
1/2 כוס צנון לבן מקולף חתוך לגפרורים דקים
1/2 כוס גזר לבן מקולף חתוך לגפרורים דקים
1/2 כוס נבטי אלפלפא
1/2 כוס נבטי צנון או ברוקולי
1/2 כוס בצל ירוק פרוס לפרוסות אלכסוניות
1/2 כוס שברי אגוזים, שקדים וגרעינים
1/2 כוס ויניגרט עגבניות
רוטב
1/2 כוס שמן תירס בכבישה קרה
1/3 כוס חומץ תפוחים
2 כפות דבש
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 שני שום קצוצות דק
1בצל אשלוט קצוץ
2 עגבניות מגוררת גס ללא קליפה
6 עלי נענע קצוצים גס
אופן ההכנה:
ראשית מכינים את הויניגרט- מערבבים את כל חומרי הויניגרט היטב בצנצנת סגורה מניחים את כל הירקות החתוכים בקערה, מערבבים, ממליחים ומפלפלים. יוצקים מעל את הרוטב מערבבים ומפזרים את השקדים, האגוזים והגרעינים.