אוכל
צילום׃ istockphoto

סלט פטריות, רוקט ומוצרלה

מתכון לסלט עשיר וטעים

גולן גורפינקל, מסעדת דלאל | יש לי שאלה | פורסם 22/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

100 גרם פטריות פורטבלו נקיות מרגליים והחלק השחור

100 גרם פטריות ירדן נקיות מרגל קשה וקרועות ביד לרצועות

100 גרם פטריות שמפניון נקיות מרגל

20 גרם פטריות שיטאקי מושרות במים חמים לחצי שעה (לא חובה)

2 מלפפון ירוק

4 כפות שמן זית

5 כפות מיץ עגבניות (שהוא למעשה התוכן של העגבנייה)

3 חופנים של עלי רוקט שטופים ונקיים

1 כדור מוצרלה חתוך לקוביות קטנות

לרוטב:

1 כף דבש

3 כפות חומץ בן יין אדום

3 כפות שמן זית

1 כף עלי כוסברה קצוצים

1 כף מיץ לימון

1 שן שום קצוצה

קמצוץ צ'ילי גרוס

פלפל שחור

מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי הרוטב ומנערים בצנצנת סגורה, או מקציפים בבלנדר חשמלי.

2 פורסים את כל הפטריות לרצועות עבות.

3 צורבים את הפטריות במחבת ברזל לוהטת עם שמן זית, כ-2 דקות. קצת לפני שמסירים מהאש מוסיפים את מיץ העגבניות. מקררים.

4 מוסיפים את הרוטב ומניחים במקרר לחצי שעה. מערבבים מדי פעם.

5 חוצים את המלפפונים לאורכם, ובעזרת כפית מסירים את הגרעינים. פורסים את המלפפונים לרוחבם לפרוסות דקות.

6 מוסיפים לתערובת הפטריות את המלפפונים וקוביות המוצרלה, וטועמים שוב כדי לבדוק אם צריך לחזק את הטעמים.

7 להגשה מניחים ערימה יפה של תערובת סלט פטריות מעל הרוקט, ומטפטפים מעט מהרוטב.