צילום׃ יחסי ציבור
סלט שעועית וחומוס
סלט צבעוני ובריא עם שעועית ירוקה, חומוס, עגבניות שרי ובצל אדום
| 500 סלטים
| פורסם 19/08/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
700 גרם שעועית ירוקה
175 גרם גרגירי חומוס שטוף ומסונן מנוזלים
225 גרם עגבניות שרי חצויות לשניים
לרוטב
3 כפות חומץ ויניגרט לבן
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
3 כפות בזיליקום קצוץ היטב
1 בצל אדום קצוץ לקוביות
אופן ההכנה:
1 שוטפים את השעועית הירוקה, חותכים לשניים ומבשלים עד להרתחה. מוסיפים מלח למים הרותחים ומבשלים במשך כ- 6-10 דקות.
2 מסננים את המים, שוטפים את השעועית במים קרים ומייבשים לגמרי.
3 יוצקים לקערת הגשה את השעועית, העגבניות, גרגירי החומוס ועגבניות השרי.
4 להכנת הרוטב: מערבבים את הויניגרט עם השמן זית ומפזרים מלח ופלפל.
5 מערבבים את הרוטב עם הבזיליקום והבצל החתוך, טועמים ומתבלים לפי הצורך.
6 מערבבים עם השעועית, החומוס ועגבניות השרי.
7 ממתינים מעט לפני ההגשה, על מנת שהרוטב וטעמיו יספגו בסלט.