אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

סלט שעועית וחומוס

סלט צבעוני ובריא עם שעועית ירוקה, חומוס, עגבניות שרי ובצל אדום

| 500 סלטים | פורסם 19/08/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

700 גרם שעועית ירוקה
175 גרם גרגירי חומוס שטוף ומסונן מנוזלים
225 גרם עגבניות שרי חצויות לשניים

לרוטב

3 כפות חומץ ויניגרט לבן
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
3 כפות בזיליקום קצוץ היטב
1 בצל אדום קצוץ לקוביות

אופן ההכנה:

1 שוטפים את השעועית הירוקה, חותכים לשניים ומבשלים עד להרתחה. מוסיפים מלח למים הרותחים ומבשלים במשך כ- 6-10 דקות.

2 מסננים את המים, שוטפים את השעועית במים קרים ומייבשים לגמרי.

3 יוצקים  לקערת הגשה את השעועית, העגבניות, גרגירי החומוס ועגבניות השרי.

4 להכנת הרוטב: מערבבים את הויניגרט עם השמן זית ומפזרים מלח ופלפל.

5 מערבבים את הרוטב עם הבזיליקום והבצל החתוך, טועמים ומתבלים לפי הצורך.

6 מערבבים עם השעועית, החומוס ועגבניות השרי.

7 ממתינים מעט לפני ההגשה, על מנת שהרוטב וטעמיו יספגו בסלט.