אוכל
צילום׃ istockphoto

במיה בחרדל

עם שמן זית, שום, בצל ולימון

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 01/07/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 כוסות במיה קטנה נקייה מהפטוטרות
4-5 כפות שמן זית עדין
2 שיני שום פרוסות דק
1 פלפל אדום חריף פרוס דק
1 לימון בשל סחוט טרי
1-1.5 כפות חרדל דיז'ון חלק
3 כפות בצל ירוק קצוץ טרי
מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת ברזל עבה על להבה גבוהה. מוסיפים למחבת את שמן הזית וממתינים קמעה עד שהשמן מתחמם. 2. משליכים את הבמיה למחבת הלוהטת. מערבבים בכף עץ כ-2 דקות, מוסיפים את הפלפל החריף ואת שיני השום הפרוסות, ומקפיצים עוד כדקה. 3. מרטיבים במיץ הלימון הסחוט, בוזקים מלח ים גס לפי הטעם, ומוסיפים את החרדל ואת הבצל הירוק. 4. מסירים מהלהבה ומגישים מיד.