אוכל
צילום׃ istockphoto

החומוס של אכרם

המתכון המסורתי של אכרם ופותנה מהאח הגדול

| חומוס אכרם | פורסם 21/12/09 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 133 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 קילו גרגירי חומוס
חצי ליטר טחינה גולמית
לימון ומלח לפי טעם

אופן ההכנה:

1.משרים במים את גרגירי החומוס למשך הלילה 2.למחרת, מנקזים את המים מהחומוס ומחליפים במים חדשים 3.מבשלים את הגרגירים בסיר לחץ (ניתן להוסיף סודה לשתייה ואז אין צורך בסיר הלחץ) 4. מסננים את המים ומקררים את הגרגירים. טוחנים במיקסר עם מעט מים עד שנהיה סמיך. 5. מוסיפים רבע מכמות החומוס, טחינה, מלח ולימון לפי הטעם ומערבבים ביחד במיקסר עד שמקבלים חומוס.