וידאו WMV׃ עדי רם
סלט פול ירוק ופטריות
סלט מקורי ועשיר בתוספת מנגולד וארטישוק
רובי פורטנוי | קייטרינג פרי הארץ
| פורסם 26/05/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
2 כוסות פול ירוק חלוט ומקולף
8 יחידות מנגולד חתוך לרצועות
4 יחידות תחתיות ארטישוק חלוט וחתוך לקוביות
250 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
1 כפית שום כתוש
1 כוס ציר בקר/טלה
מעט תימין קצוץ
2 כפות שמן זית
1/2 כוס בצל שאלוט
לרוטב
1/2 ליטר ציר טלה
2 כפות בצל שאלוט קצוץ
8 יחידות שזיפים מיובשים
1 יחידה למון גראס
כ- 1 כפית וואסבי
1 כפית שמן תירס
אופן ההכנה:
1 מאדים את השאלוט, השום והתימין בשמן זית. מוסיפים את שאר המרכיבים, מאדים מעט ומוסיפים את הציר ומבשלים על אש קטנה כ- 30 דקות. משפרים תיבול לפי הטעם.
2 להכנת הרוטב: מאדים את השאלוט והלמון גראס בשמן, מוסיפים את השזיפים ומזגגים מעט. מוסיפים את הציר ומבשלים כ- 15 דקות.
3 מעבירים לבלנדר וטוחנים תוך כדי הוספת הוואסבי למידת החריפות הרצויה, מסננים ושומרים במקום חם.
4 מוזגים את הרוטב על הסלט ומגישים.