אוכל
וידאו WMV׃ עדי רם

סלט פול ירוק ופטריות

סלט מקורי ועשיר בתוספת מנגולד וארטישוק

רובי פורטנוי | קייטרינג פרי הארץ | פורסם 26/05/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כוסות פול ירוק חלוט ומקולף
8 יחידות מנגולד חתוך לרצועות
4 יחידות תחתיות ארטישוק חלוט וחתוך לקוביות
250 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
1 כפית שום כתוש
1 כוס ציר בקר/טלה
מעט תימין קצוץ
2 כפות שמן זית
1/2 כוס בצל שאלוט

לרוטב

1/2 ליטר ציר טלה
2 כפות בצל שאלוט קצוץ
8 יחידות שזיפים מיובשים
1 יחידה למון גראס
כ- 1 כפית וואסבי
1 כפית שמן תירס

אופן ההכנה:

1 מאדים את השאלוט, השום והתימין בשמן זית. מוסיפים את שאר המרכיבים, מאדים מעט ומוסיפים את הציר ומבשלים על אש קטנה כ- 30 דקות. משפרים תיבול לפי הטעם.

2 להכנת הרוטב: מאדים את השאלוט והלמון גראס בשמן, מוסיפים את השזיפים ומזגגים מעט. מוסיפים את הציר ומבשלים כ- 15 דקות. 

3 מעבירים לבלנדר וטוחנים תוך כדי הוספת הוואסבי למידת החריפות הרצויה, מסננים ושומרים במקום חם.

4 מוזגים את הרוטב על הסלט ומגישים.