אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

סלט ירקות שורש בגריל

ברוטב ויניגרט, מוגש עם אגוזים וגבינת מנצ'גו

יואב בלימן | null | פורסם 21/06/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 גזרים קלופים
2 קולורבי קלופים
2 ארטישוקים ירושלמים, קלופים
2 סלקים קלופים
2 קישואי זוקיני קלופים

לרוטב הויניגרט:

1 שן שום
1/2 בצל סגול, קלוף
2 כפות חרדל
100 מ"ל חומץ
כפית מלח
כפית פלפל שחור
מיץ מ-2 לימונים
100 מ"ל שמן אגוזים
400 מ"ל שמן סויה
50 גרם אגוזי מלך קלויים

להגשה:

200 גרם גבינת מנצ'גו
עלי מיקרו
100 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצים גס

אופן ההכנה:

1 פורסים את הירקות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. 2. מחממים גריל או מחבת פסים, כל ירק מערבבים בנפרד בקערה עם מעט פלפל שחור, מלח ושמן זית וצולים כדקה מכל צד. מצננים בצד. 3. להכנת הויניגרט שמים את כל המרכיבים פרט לשמן הסויה בבלנדר ומערבבים. לאחר שהמחית אחידה מוסיפים את השמן עד לקבלת רוטב בעל מרקם אחיד ומבריק. 4. בקערה, מערבבים את כל ירקות הגריל עם מעט ויניגרט ומסדרים בצלחות. קולפים בעזרת קולפן ירקות את גבינת המנצ'גו ומניחים את ה"קולפניות" על הירקות, מעטרים באגוזי מלך ועלי מיקרו.